marți, 21 ianuarie 2014

Adăugarea textului în miniaturi

Adăugarea textului în miniaturi

Miniaturile și textul pot coexista în armonie în documentele Office. Puteți să adăugați o casetă text și să o amplasați în fața sau în spatele miniaturii și, de asemenea, puteți să ordonați textul din corpul documentului Word sau a mesajului Outlook pentru ca acesta să arate frumos în jurul, în partea de sus sau în spatele imaginii.
Cu toate că această imagine are o casetă text deasupra, imaginea se afișează complet deoarece caseta text a fost setată la Transparență 100%, iar conturul casetei text a fost dezactivat. Nici n-ați fi știut că deasupra imaginii se afla o casetă text.
Casetă text în fața imaginii
Există câteva metode diferite de a lucra cu textul în apropierea unei imagini sau în jurul acesteia. Puteți face ca textul să se încadreze în jurul imaginii, să setați text ca fundal pentru imagine sau să faceți ca imaginea să fie fundal pentru text.
 Notă   Puteți să încadrați textul în jurul unei imagini din Word sau Outlook, dar nu și într-un registru de lucru Excel sau un diapozitiv PowerPoint.
Textul se încadrează în jurul imaginii de mai jos utilizând setarea „În fața textului”. Aceasta se utilizează atunci când doriți ca textul să servească drept fundal pentru imagine; adică nu este necesar ca ceilalți să citească fiecare cuvânt.
Text în fața imaginii
Pentru a încadra textul astfel încât acesta să se afle în spatele imaginii, faceți clic pe imagine și se va afișa caseta Instrumente imagine. Pe fila Format, în grupul Aranjare, faceți clic pe Încadrare text apoi faceți clic pe În fața textului.
În imaginea de mai jos, textul începe să se încadreze de lângă imagine, apoi se continuă sub aceasta utilizând setarea „Pătrat”. Aceasta dă textului aspectul de aliniere la marginile din stânga și din dreapta.
Pătrat de text cu imagine
Faceți clic pe imagine, faceți clic pe Încadrare text, apoi faceți clic pe Pătrat.
În imaginea de mai jos, imaginea se mută la fundal utilizând setarea „În spatele textului”. Puteți citi tot textul, iar imaginea servește drept pânză.
Text în spatele imaginii
Faceți clic pe imagine, faceți clic pe Încadrare text, apoi faceți clic pe În spatele textului.
Imaginea de mai jos nu are încadrare de text deoarece utilizează setarea „În linie cu textul” și o linie nouă a fost inserată chiar după imagine, apăsând Enter. Astfel, textul începe de la prima linie de sub imagine.
Text în linie cu imaginea cu linia nouă pentru a începe textul de sub imagine
Imaginea de mai jos utilizează setarea „În linie cu textul”, însă nu există o linie după imagine. Astfel, textul începe de la bordura din dreapta jos a imaginii.
Text în linie cu imaginea

Setarea transparenței la 100% și dezactivarea unui contur

Puteți face caseta text sau altă formă transparente pentru ca imaginea din spatele acestora să ajungă complet în față. Atunci puteți dezactiva conturul pentru a nu lăsa să se vadă că textul se află într-o casetă. Puteți să faceți aceasta în Word, Outlook, Excel și PowerPoint.
  1. Faceți clic pe caseta text (o casetă text este considerată o formă).
Când faceți clic pe o casetă text sau o formă, apar Instrumente de desen .
  1. Sub Instrumente de desen, pe fila Formatare, în grupul Stilul WordArt, faceți clic pe lansator (săgeata mică din colțul din dreapta jos). Aceasta afișează panoul Formatare formă.
Lansator panou Formatare formă
  1. În panoul Formatare formă, faceți clic pe Opțiuni formă, apoi faceți clic pe Umplere și linie.

Setarea transparenței în panoul Formatare formă
  1. Tastați 100 în caseta Transparență pentru a seta caseta text la transparență 100%.
  2. Pentru a dezactiva conturul casetei text, mai jos în același panou faceți clic pe Linie, apoi selectați butonul de opțiuni Fără linie.

Doriți să aflați mai multe despre text și imagini?

Adăugarea textului alternativ în forme, imagini, diagrame, tabele, ilustrații SmartArt sau alte obiecte
Cum se face transparentă o imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu