joi, 23 ianuarie 2014

Utilizarea blogurilor sau a paginilor wiki pentru a partaja informațiile

Utilizarea blogurilor sau a paginilor wiki pentru a partaja informațiile

Blogurile și paginile wiki oferă modalități de a partaja rapid informațiile de pe site, fără a solicita instrumente sau expertiză avansată. Ele sunt adesea mai simplu de actualizat decât un document formal sau un site Web tradițional.
Acest articol furnizează o scurtă prezentare generală a blogurilor și paginilor wiki. Găsiți linkuri către mai multe informații despre cum să utilizați blogurile și paginile wiki în secțiunea Vedeți și.
În acest articol

Diferențele dintre bloguri și paginile wiki

Deși blogurile și wiki-urile pot ajuta echipa să colaboreze fără instrumente complexe sau informații specializate, există diferențe în modul în care echipa le poate utiliza:
Bloguri    De obicei, un blog are un autor sau câțiva autori care scriu publicările pe blog și răspund la comentariile de la cititori. Autorul, numit și blogger, oferă un punct de vedere sau stil de scriere unic.
Pe anumite bloguri, rolul bloggerului este important. De exemplu, managerii pot utiliza o publicare pe blog pentru a explica motivele din spatele unor modificări de politică, membrii echipei își pot descrie experiențele cu un proiect special sau tehnicienii pot descrie cu cuvintele lor cele mai bune practici despre cum funcționează ceva anume.
Publicările pe blog și comentariile sunt înregistrate în ordine cronologică inversă. Se poate defila prin mesaje la fel cum s-ar proceda la citirea unui jurnal.
Paginile wiki    Echipele scriu de obicei paginile wiki ca un proces colectiv. După ce o persoană creează o pagină, alt membru al echipei poate adăuga mai mult conținut, poate edita conținutul sau poate adăuga linkuri de suport. Comunitatea de autori contribuie la asigurarea acurateței și a relevanței conținutului.
Paginile wiki continuă să evolueze pe măsură ce alte persoane adaugă sau revizuiesc informații. Deși se păstrează un istoric al versiunilor, iar istoricul este organizat în ordine cronologică, versiunile nu sunt afișate în stil de jurnal în vizualizarea implicită a unei pagini wiki.
Echipa dvs. poate dori să utilizeze o pagină wiki pentru a construi o bază comună de cunoștințe sau pentru a facilita planificarea, cum ar fi pentru un proiect de echipă, o publicație sau o conferință.
Începutul paginii Începutul paginii

Utilizarea blogurilor

Blogurile conțin mesaje, asemănătoare uneori cu intrările de jurnal, de la o persoană sau un grup de persoane. Mesajele sunt datate și listate în ordine cronologică inversă. Utilizatorii pot să comenteze pot comenta asupra publicărilor, dar pot și să ofere linkuri către site-uri, imagini și bloguri asociate.
Blogurile pot permite unei organizații să distribuie rapid informațiile în rândul angajaților, partenerilor sau clienților. Cititorii pot adăuga o privire detaliată asupra unui domeniu dificil, pot oferi surse de inspirație și instrucțiuni sau pot explica un nou set de instrucțiuni sau o nouă procedură.
De exemplu, membri unei echipe de marketing pot utiliza un blog pentru a prezenta și colecta feedback în legătură cu idei strategice. Sau un departament de resurse umane poate utiliza un blog pentru a recunoaște realizările angajaților. Încurajând cititorii să publice comentarii, utilizatorii pot afla ce gândesc cititorii lor despre un anumit subiect.
Blogurile pot fi create pe un site, utilizând instrumente simple de formatare care sunt disponibile în browsere Web, cum ar fi Windows Internet Explorer, care acceptă controalele ActiveX. De asemenea, aveți posibilitatea să utilizați unele dintre instrumentele obișnuite de creare, cum ar fi Microsoft Word. Cititorii unui blog pot să se aboneze la Fluxuri RSS, astfel încât să fie la curent în permanență cu publicările sau comentariile noi.
Începutul paginii Începutul paginii

Utilizarea paginilor wiki

O pagină wiki este un site Web care permite utilizatorilor să colecteze informații de la echipă, să planifice evenimente sau să lucreze împreună la proiecte. Oricine poate adăuga cu ușurință un conținut nou sau poate să editeze un conținut existent.
Este nevoie doar de un browser Web și de permisiuni la un site wiki ; nu este nevoie de instrumente speciale sau de cunoștințe despre crearea de site-uri. Se pot adăuga rapid pagini existente și se pot crea cu ușurință linkuri la paginile noi.
Linkurile dintr-o pagină wiki se pot crea chiar înainte să fie create paginile la care acestea indică. De exemplu, un membru al echipei poate considera că un subiect are nevoie de informații asociate, dar nu are timp să creeze imediat o pagină nouă. Membrul echipei poate crea un link substituent care poate fi transformat ulterior într-o pagină de sine stătătoare, urmărind linkul și adăugând conținut pentru a crea pagina.
Versiunile sunt activate pentru paginile wiki. Istoricul de versiune pentru fiecare pagină captează modul în care evoluează conținutul. Aveți posibilitatea să vedeți cine a modificat conținutul și când a fost modificat acesta, și chiar să reveniți la o versiune anterioară, dacă apare o greșeală.
Începutul paginii Începutul paginii
Se aplică la:
Ajutor și articole introductive SharePoint Online pentru specialiști și întreprinderi mici, SharePoint Foundation 2010 , SharePoint Online pentru întreprinderi, SharePoint Server 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu