joi, 23 ianuarie 2014

Scenarii: Utilizarea Office 2007 la domiciliu

Scenarii: Utilizarea Office 2007 la domiciliu

Doriți să trimiteți familiei scrisori în altă limbă? Microsoft Office 2007 vă poate ajuta să vă îndepliniți cerințele lingvistice cu o varietate de instrumente și caracteristici predefinite. Acest articol oferă o serie de scenarii despre cum se configurează un computer pentru a utiliza limbi diferite la domiciliu.
Ce intenționați să faceți?

Schimbarea limbii tastaturii

Scenariu: Cristina lucrează la o firmă franceză de software de computer și scrie constant familiei în limba spaniolă. Computerul său principal este un laptop cu tastatură franceză, cu versiunea în limba franceză (Franța) de Microsoft Office 2007 și cu pachetul lingvistic instalat în limba spaniolă. Ea scrie în mod normal documente în limba franceză, însă scrie în limba spaniolă scrisori sau mesaje de poștă electronică către familie. Ea dorește să aibă posibilitatea să scrie documente schimbând limba tastaturii.
Soluție: Cristina trebuie să adauge limba de introducere a tastaturii pentru tastatura spaniolă.
AfișareÎn Windows XP (Vizualizare categorii)
Exemplificare
Videoclip creat de grupul de autori Office Online

AfișareÎn Windows Vista (Vizualizare categorii)
Exemplificare
Videoclip creat de grupul de autori Office Online

Începutul paginii Începutul paginii

Schimbarea limbii tastaturii de la Bara lingvistică

Scenariu: Cristina a adăugat pe computer și tastatura cu engleza ca limbă de intrare (vedeți mai sus Schimbarea limbii tastaturii). Acum, ea dorește să poată schimba limba de intrare din desktop.
Soluție: Adăugați Bara lingvistică pe bara de activități a desktopului Cristinei. Cu aceasta, ea poate schimba limba tastaturii în oricare dintre limbile de intrare pe care le-a adăugat, făcând clic pe Bara lingvistică și selectând noua limbă de intrare.
AfișareÎn Windows XP (Vizualizare categorii)
Exemplificare
Videoclip creat de grupul de autori Office Online

AfișareÎn Windows Vista (Vizualizare categorii)
Exemplificare
Videoclip creat de grupul de autori Office Online

Începutul paginii Începutul paginii

Utilizarea instrumentelor de verificare cu mai multe limbi

Scenariu: Cristina folosește cel mai frecvent franceza ca limbă principală, însă folosește uneori și alte limbi pentru a crea și edita documente. Când utilizează instrumentele de verificare, cum ar fi verificatorul ortografic, ea are nevoie ca dicționarul activat să fie în limba cu care lucrează.
Soluție: Adăugați limbi suplimentare în lista Limbi de editare activate, pentru ca instrumentele lor de verificare să poată fi utilizate, iar caracteristica Detectarea automată a limbii să fie setată. În funcție de: (a) limba în care Microsoft Office este instalat pe computer, (b) instrumentele limbilor suplimentare care fac parte din acea versiune și (c) instrumentele de verificare ale limbii pe care doriți să o utilizați, poate fi necesară instalarea și configurarea unor pachete lingvistice sau a unor pachete de interfață monolingvă suplimentare.
  1. Într-un produs Office 2007, faceți clic pe Butonul Microsoft Office, pe Opțiuni, apoi pe Setări limbă.
  2. În caseta de dialog Setări de limbă Microsoft Office 2007, faceți clic pe fila Editare, selectați limba din lista Limbi de editare disponibile, apoi faceți clic pe Adăugare pentru a o adăuga în lista Limbi de editare activate.
  3. Selectați limba de editare principală și astfel se setează limba implicită utilizată pentru instrumentele de verificare.
  4. Pe fila Revizuire, în grupul Verificare, faceți clic pe Setare limbă.
  5. În caseta de dialog Limbă, asigurați-vă că este debifată opțiunea Fără verificare ortografică sau gramaticală și selectați Detectare automată a limbii, pentru a nu fi necesar să identificați limba unor fragmente din document care sunt în altă limbă.
 Notă   În unele situații în care există mai multe limbi într-un singur document sau textul din altă limbă este prea scurt pentru a fi identificat ca limbă separată, caracteristica Detectarea automată a limbii poate cauza probleme la verificarea ortografiei. Dacă întâmpinați probleme la verificarea ortografică sau gramaticală atunci când utilizați mai multe limbi într-un singur document, debifați această casetă de selectare, selectați textul în altă limbă, apoi setați manual limba pentru acea porțiune de text.
Începutul paginii Începutul paginii

Utilizarea comenzilor rapide de la tastatură și a Tastaturii vizuale pentru ajutor la tastarea în altă limbă

Scenariu: Cristina lucrează la o firmă franceză de software de computer și scrie constant familiei în limba spaniolă. Computerul său principal este un laptop cu tastatură franceză, cu versiunea în limba franceză (Franța) de Microsoft Office 2007 și cu pachetul lingvistic instalat în limba spaniolă. Ea scrie în mod normal documente în limba franceză, însă scrie în limba spaniolă scrisori sau mesaje de poștă electronică către familie. Ea dorește să aibă posibilitatea să scrie documente utilizând comenzi rapide de la tastatură pe tastatura sa în limba franceză.
Soluție: Utilizați comenzile rapide de la tastatură pentru caractere, accente și simboluri.
Consultați Tabela de caractere ASCII sau Întrebări frecvente despre utilizarea Planului de caractere Windows Vista pentru introducerea de caractere speciale pentru informații despre caractere speciale și cum să le inserați.
Altă posibilitate este să utilizați tastatura vizuală (OSK) pentru a introduce accente și caractere speciale.
  1. Faceți clic pe Start, Executare, apoi tastați osk în caseta text.
  2. Faceți clic pe „tastele” de pe ecran din tastatura vizuală pentru a introduce textul, accentele sau caracterele speciale.
Începutul paginii Începutul paginii

Informații suplimentare

Tastatură vizuală (OSK). Tastatura vizuală reflectă limba tastaturii dvs. Dacă utilizați Bara lingvistică pe bara de activități pentru a schimba limba de intrare, tastatura vizuală se modifică pentru a reflecta structura tastaturii pentru acea limbă, iar textul pe care îl introduceți este marcat, de asemenea, ca respectiva limbă de intrare. Obțineți mai multe informații despre utilizarea OSK la Tastare fără a utiliza tastatura cu Tastatură vizuală (OSK, în limba engleză).
Mai multe scenarii
Pachete lingvistice. Consultați Prezentare generală de produs a pachetelor lingvistice pentru 2007 Microsoft Office System.
 Important   Trebuie să instalați versiunea pachetului LIP care să corespundă versiunii dvs. de Office. De exemplu, dacă utilizați Microsoft Office 2007, trebuie să instalați pachetul Microsoft Office Language Pack 2007. Versiunea 2003 a pachetului lingvistic nu va funcționa cu pachetele Office 2007.
Dacă nu ați instalat pachetul de interfață monolingvă pentru limba pentru care încercați să utilizați instrumentele de verificare, se afișează un mesaj de eroare.
Limbi suplimentare din pachetul lingvistic. Pentru a vedea care sunt limbile suplimentare incluse în versiunile de Office 2007 localizate, consultați Versiunile localizate ale suitelor Microsoft Office 2007.
Pachete de interfață monolingvă. Consultați Prezentare generală a a pachetului Microsoft Office 2007 Language Interface Pack.
 Important   Trebuie să instalați versiunea pachetului de interfață monolingvă potrivit versiunii dvs. de Office. De exemplu, dacă utilizați Microsoft Office 2007, trebuie să instalați pachetul Microsoft Office Language Interface Pack 2007. Versiunea 2003 a pachetului de interfață monolingvă nu va funcționa cu pachetele Office 2007.
Dacă nu ați instalat pachetul lingvistic pentru limba pentru care încercați să utilizați instrumentele de verificare, se afișează un mesaj de eroare.
Începutul paginii Începutul paginii
Se aplică la:
Access 2007, Excel 2007, Groove 2007, InfoPath 2007, OneNote 2007, Outlook 2007, PowerPoint 2007, Publisher 2007, Word 2007

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu