marți, 21 ianuarie 2014

Contribuiți la protejarea fișierelor în cazul unei căderi de sistem



Contribuiți la protejarea fișierelor în cazul unei căderi de sistem

Uneori, mai au loc și căderi de sistem. Alimentarea cu energie se întrerupe. Și, câteodată, utilizatorii închid accidental un fișier fără a-l salva. Pentru a evita să pierdeți tot ceea ce ați lucrat atunci când apar astfel de probleme, asigurați-vă că ați activat Recuperarea automată și Salvarea automată.
  1. Faceți clic pe Fișier > Opțiuni > Salvare.
  2. Asigurați-vă că este bifată caseta Salvare informații de recuperare automată la fiecare x minute.
  3. În Word, Excel și PowerPoint, asigurați-vă că este bifată caseta Se păstrează ultima versiune salvată automat dacă închid fără să salvez.
 Important    Butonul Salvare vă este încă cel mai bun prieten. Pentru a vă asigura că nu pierdeți lucrul cel mai recent, faceți clic pe Salvare Imagine buton (sau apăsați adesea pe Ctrl+S).

Sfaturi

Pentru un plus de siguranță, introduceți un număr mic în caseta minute, cum ar fi 10. Astfel, nu veți pierde niciodată mai mult de 10 minute de lucru.
Pe de altă parte, dacă doriți să faceți Office mai rapid, încercați să introduceți un număr mai mare în caseta minute, cum ar fi 20.

Aflați mai multe

Recuperarea automată vă salvează ceva mai mult decât doar fișierele. Vă mai salvează și spațiul de lucru (dacă poate). Să presupunem că deschideți numeroase foi de calcul în Excel și se întrerupe curentul. Când reporniți Excel, Recuperarea automată încearcă să deschidă din nou foile de calcul, afișate la fel ca înainte, cu aceleași celule selectate.
În Word, Excel și PowerPoint, Recuperarea automată are alt avantaj. Aceasta este capabilă de Recuperarea unei versiuni anterioare a fișierului.
Se aplică la:
Excel 2013, PowerPoint 2013, Project Professional 2013, Project Standard 2013, Publisher 2013, Visio 2013, Visio Professional 2013, Word 2013, Excel 2010, PowerPoint 2010, Publisher 2010, Word 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu