marți, 21 ianuarie 2014

Bibliotecile de documente SharePoint II: Totul despre extragere

Bibliotecile de documente SharePoint II: Totul despre extragere

Despre acest curs

Acest curs include:
  • O lecție în ritm propriu.
  • Un scurt test la sfârșitul fiecărei lecții; testele nu sunt notate.
  • O Cartelă de referințe rapide pe care o obțineți în urma cursului.

Obiective

După terminarea acestui curs veți ști să:
  • Aflați de ce este necesar să extrageți și să arhivați un fișier.
  • Extrageți și arhivați un fișier
  • Aflați unde este stocat un fișier atunci când îl extrageți.
Ar trebui să știți să adăugați și să editați fișiere într-o bibliotecă SharePoint sau urmați cursul Bibliotecile de documente SharePoint I: Introducere în partajarea fișierelor.

Firma dvs. utilizează un site Windows SharePoint Services 3.0 sau Microsoft Office SharePoint Server 2007? Dacă da, trebuie să urmați al doilea curs despre bibliotecile de documente. Veți învăța cum să extrageți un fișier astfel încât numai dvs. să aveți posibilitatea să lucrați la el. De asemenea, veți învăța cum să arhivați fișierele, plus alte detalii utile.
Pentru a afla mai multe despre acest curs, citiți textul în acest curs, Obiective și Despre acest curs sau căutați în cuprins. Apoi faceți clic pe Următorul pentru a începe prima lecție.
Mâini atingând fișiere dintr-o bibliotecă

Extragerea este importantă atunci când bibliotecile devin aglomerate.


Când dvs. și colegii vă veți obișnui să lucrați cu biblioteca SharePoint, aceasta va deveni un centru înfloritor de activitate. Toți vor deschide și edita fișiere tot timpul! Ca urmare, lucrurile pot deveni confuze dacă mai multe persoane încearcă să editeze un singur fișier în același timp.
Întotdeauna se poate face clic pe numele fișierului și alege Editare, după cum s-a explicat în cursul Bibliotecile de documente SharePoint I: Introducere în partajarea fișierelor. Dar în situații de utilizare intensă ca acestea, dacă trebuie să lucrați la un fișier mai mult de 15 minute, recomandăm să extrageți mai întâi fișierul. Acesta îl va rezerva pentru dvs., astfel încât alte persoane să nu îl poată modifica în timp ce lucrați la el.
Există și alte avantaje pe care le va explica acest curs.
Faceți clic pe Următorul pentru a afla totul despre extragere.
Fișier extras de către o persoană, fișier la care se lucrează, fișier arhivat

Cum funcționează extragerea.


Cum funcționează extragerea unui fișier pentru a fi utilizat în Word 2007, Excel 2007 sau PowerPoint 2007? Iată o explicație generală.
Explicație 1 Extrageți fișierul. În acest moment, fișierul este rezervat astfel încât numai dvs. să lucrați la el.
Explicație 2 Editați și salvați. Editați fișierul făcând clic pe numele său în bibliotecă. Când se deschide fișierul, lucrați la el și salvați de câte ori aveți nevoie. Cu toate acestea, atunci când salvați, modificările dvs. nu vor apărea încă altor persoane.
Explicație 3 Arhivați fișierul. Când arhivați fișierul, alte persoane vor vedea modificările și vor avea posibilitate să editeze fișierul.


Animație despre cum se arhivează un fișier.

Pentru a extrage un fișier astfel încât acesta să fie utilizat în Word 2007, Excel 2007 sau PowerPoint 2007, plasați indicatorul peste numele fișierului, faceți clic pe săgeata în jos care apare, apoi faceți clic pe Verificare la ieșire. Apoi editați fișierul făcând clic pe numele său. Când închideți în final fișierul, vi se va solicita să îl arhivați.
Dar să vedem cum funcționează. Cristina Potra trebuie să editeze acest document Strategie de marketing Contoso. Pentru că alte persoane pot încerca să editeze documentul în același timp, ea îl va extrage înainte să îl editeze. Faceți clic pe Redare pentru a vedea cum procedează.
Indicator făcând clic pe comanda Verificare la ieșire, apoi făcând clic pe caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale

Caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale determină locul unde este amplasat fișierul.


Poate că vă întrebați: „Unde este amplasat fișierul când este extras?” Bună întrebare.
Dacă bifați caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale afișată în această imagine, fișierul va fi stocat în computer. Vom descrie locația exactă imediat.
Dacă nu bifați această casetă de selectare, fișierul va rămâne pe server cât timp este extras.
În ambele situații, fișierul va fi rezervat pentru dvs., iar modificările pe care le efectuați nu vor fi văzute de alții decât după ce îl arhivați. Însă, dintre cele două opțiuni, recomandăm să bifați caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale. De ce? Faceți clic pe Următorul pentru a afla răspunsul.

Fișier extras într-un folder, fișier la care se lucrează, fișier arhivat

Extragere cu ajutorul folderului Ciorne SharePoint.


Iată procesul de bifare a casetei de selectare Utilizare folder ciorne locale:
Explicație 1 Când extrageți fișierul, acesta va fi stocat într-un folder din computer. Dacă utilizați Microsoft Windows XP, acesta este extras în Documentele mele\My SharePoint Drafts. Iar în Windows Vista, acesta este extras în Documente\Ciorne SharePoint. Acest lucru poate fi foarte util când folosiți un laptop. Aveți posibilitatea să lucrați cu fișierul în timp ce călătoriți, chiar dacă nu aveți o conexiune Internet cu biblioteca.
Explicație 2 Când editați și salvați fișierul, modificările se vor salva în folderul Ciorne, nu în bibliotecă. În plus, veți observa că salvarea fișierului va fi mult mai rapidă, deoarece nu se efectuează printr-o conexiune la Internet.
Explicație 3 Când arhivați fișierul, alte persoane vor vedea modificările. Și fișierul va fi disponibil pentru ca alte persoane să lucreze la el.
Pe scurt, recomandăm să bifați caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale. Aceasta vă permite să călătoriți cu fișierul și accelerează procesul de salvare a acestuia.
Mesaj de eroare Windows Vista explicând faptul că nu se pot extrage fișierele în folderul de ciorne locale

Utilizatorii Windows Vista vor primi, probabil, un mesaj de eroare când bifează caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale.


Un lucru pe care utilizatorii Windows Vista trebuie să îl cunoască: dacă încercați să bifați caseta de selectare Utilizare folder ciorne locale, este posibil să vedeți acest mesaj de eroare.
Aveți posibilitatea să faceți clic pe OK și să extrageți în continuare fișierul. Dar acesta nu va fi extras în folderul Ciorne SharePoint. Aceasta înseamnă că nu obțineți avantajul de a edita fișierul offline. În schimb, trebuie să aveți în permanență o conexiune Internet la bibliotecă pentru a edita fișierul.
Dacă aveți încredere în biblioteca cu care lucrați (de exemplu, dacă este o bibliotecă din firma dvs. și aveți încredere în fișierele stocate acolo), aveți posibilitatea să adăugați URL-ul site-ului SharePoint în lista de site-uri de încredere din Internet Explorer. Dacă faceți acest lucru, veți elimina mesajul de eroare pentru acest site. Informații despre cum să procedați se află în Cartela de referințe rapide de la sfârșitul acestui curs.

 Clic pe comanda Verificare la intrare

Altă modalitate de a arhiva un fișier.

Probabil ați remarcat în animație că i s-a solicitat Cristinei să arhiveze fișierul după ce l-a închis. Acest lucru este foarte convenabil; însă, dacă ați extras un fișier în folderul local de ciorne și nu aveți o conexiune Internet la bibliotecă, nu vi se va solicita să arhivați fișierul.
Ce faceți în această situație? Simplu: îl arhivați după ce restabiliți conexiunea Internet la bibliotecă, de exemplu, când reveniți la birou. Și faceți aceasta utilizând browserul Web. Plasați indicatorul peste fișierul din biblioteca de documente, faceți clic pe săgeata în jos care apare, apoi pe Verificare la intrare.
Notă    De asemenea, după ce reveniți la birou, aveți posibilitatea să deschideți fișierul, apoi să îl închideți. Vi se va solicita atunci să îl arhivați.
Important    Nu va apărea niciun memento automat care să vă amintească să arhivați un fișier. Așa că, aveți grijă să vă amintiți acest lucru când reveniți la birou.

Cursor indicând spre pictograma de extragere, SfatEcran arătând că Cristina Potra extrage un fișier

O pictogramă de extragere apare atunci când o persoană extrage un fișier. Plasați indicatorul peste pictogramă pentru a vedea cine l-a extras.


Ce văd utilizatorii atunci când un fișier este extras? Aceștia văd pictograma de extragere care apare pentru fișier, afișând un pătrat verde cu o săgeată albă. În imagine, vedeți că fișierul Strategie de marketing Contoso a fost extras. Dacă poziționați mouse-ul peste o pictogramă de extragere, veți vedea cine a extras fișierul. În acest caz, Cristina Potra extrage fișierul.
Ce se întâmplă dacă utilizatorii încearcă să editeze acest fișier, oricum? Ei primesc mesajul „Fișier în uz”, care explică faptul că fișierul este blocat pentru editare de către Cristina. Ei îl pot deschide doar în citire, însă vor vedea versiunea anterioară celei la care lucrează Cristina.

Clic pe comanda Se renunță la Verificare la ieșire

Cum se renunță la extragerea unui fișier.


Imaginați-vă că extrageți un fișier și că lucrați la el un timp. Apoi vă gândiți că modificările nu sunt atât de bune cum ați crezut inițial. Așa că acum doriți ca fișierul să revină la forma la care era înainte să îl extrageți. Acest lucru se face simplu, fără a fi necesar să anulați toate modificările din document.
Cum? Anulați extragerea. Plasați numai indicatorul peste fișier, faceți clic pe săgeata în jos care apare, apoi faceți clic pe Se renunță la Verificare la ieșire. Fișierul va reveni la forma dinaintea extragerii.

Indicator făcând clic pe fișier, comanda Verificare la ieșire și Editare

Apare o mică modificare la această casetă de dialog dacă o bibliotecă cere extragerea.


Uneori, persoanele responsabile cu site-ul dvs. configurează o bibliotecă ce solicită să extrageți întotdeauna fișierele. Cum veți afla aceasta? Are loc o mică modificare atunci când încercați să editați fișierul. Veți vedea că opțiunea de a edita fișierul s-a modificat în Verificare la ieșire și Editare.
Această configurare se utilizează de obicei în multe organizații. De fapt, este posibil ca firma dvs. să aibă librării configurate astfel și ca dvs. să fi extras fișierele fără să vă dați seama de aceasta.

 Pagina de pornire a site-ului SharePoint

Un exemplu tip de site Windows SharePoint Services 3.0 sau Office SharePoint Server 2007.

Rețineți, acest curs descrie doar modul în care funcționează bibliotecile în Windows SharePoint Services 3.0 și Microsoft Office SharePoint Server 2007. Dacă extrageți un fișier și utilizați o versiune anterioară, veți observa anumite diferențe.
Cum aflați ce versiune aveți? Aceasta este o întrebare obișnuită. Întrebați persoana responsabilă cu site-ul. Dacă dvs. sunteți această persoană, întrebați atunci persoana care a configurat serverul. Cel mai probabil, această persoană se află în departamentul IT.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu