marți, 21 ianuarie 2014

Aspect vizual cu ilustrații SmartArt

Aspect vizual cu ilustrații SmartArt


Despre acest curs

Acest curs include:
  • Trei lecții în ritm propriu și două sesiuni de exerciții pentru experiență practică. Sesiunile de practică necesită PowerPoint 2007.
  • Un scurt test la sfârșitul fiecărei lecții; testele nu sunt notate.
  • O Cartelă de referințe rapide pe care o obțineți în urma cursului.

Obiective

După terminarea acestui curs veți ști să:
  • Utilizați ilustrațiile SmartArt eficient împreună cu tot conținutul.
  • Creați ilustrații SmartArt pe baza unui text existent sau pornind de la zero.
  • Editați aspectul și stilul ilustrațiilor SmartArt astfel încât acestea să cuprindă conținutul.
  • Actualizați nomogramele create în versiunile mai vechi de PowerPoint astfel încât acestea să arate similar ilustrațiilor SmartArt PowerPoint 2007.

Ca prezentator, sunteți obișnuit să includeți text în conținutul diapozitivelor. Dar, uneori, apelul la ilustrații este mai eficient decât simplul text.
Și de aceea se află aici ilustrațiile SmartArt: pentru a vă ajuta să ilustrați procesele și să vă expuneți ideile în mod vizual.
Vedeți exemple cu mai mult de 80 de aspecte oferite de ilustrațiile SmartArt. În plus, învățați cum să le utilizați și să le aplicați, pentru a oferi expunerilor elemente vizuale îmbogățite și varietate.
Pentru a afla mai multe despre acest curs, citiți această pagină în întregime, apoi faceți clic pe Următorul pentru a începe.

Notă    Ilustrațiile SmartArt sunt disponibile în PowerPoint 2007, în Microsoft Office Word 2007 și în Microsoft Office Excel 2007. În PowerPoint 2007, există câteva caracteristici care nu sunt disponibile în alte programe.Ilustrație SmartArt afișând planificarea unui produs

Exemplu de cronologie utilizând ilustrații SmartArt.

O ilustrație SmartArt este o reprezentare vizuală a informațiilor, cum ar fi o nomogramă, foarte simplu de creat. Vă prezentăm câteva moduri de utilizare a acestora.
  • Punctele principale dintr-o listă cu marcatori se pot plasa în forme corelate care nu urmează un format vertical strict și care se pot colora pentru impact și claritate.
  • Sau ilustrați un plan de producție, așa cum arată imaginea, utilizând o cronologie grafică care capturează etapele cheie.
  • Sau afișați un proces utilizând forme și săgeți conectate pentru a face ca o anumită ordine să fie directă și clară.
Vedeți ce tipuri de aspecte furnizează ilustrațiile SmartArt și urmăriți exemple cu modurile de utilizare a acestora.


Atunci când utilizați o ilustrație SmartArt, aveți o galerie de aspecte din care să alegeți. Un aspect se referă la tipurile și aranjarea formelor în ilustrație și la modul în care acestea sunt grupate sau conectate.
Faceți clic pe Redare pentru a vedea această galerie și pentru a vă face o idee despre aspectele disponibile.


Aspectele pentru ilustrațiile SmartArt sunt adunate la un loc în categoria Toate din interiorul casetei de dialog Alegeți o reprezentare grafică SmartArt (afișată în animație). Apoi acestea se împart în următoarele tipuri:
  • Listă
  • Proces
  • Circular
  • Ierarhie
  • Relație
  • Matrice
  • Piramidă
În lecția următoare, aflați mai multe detalii despre crearea unei ilustrații SmartArt și despre selectarea unui aspect. Acum vedeți ilustrații SmartArt care au fost create cu diverse aspecte.
Rețineți: Aceste exemple variază din punctul de vedere al aspectului, dar și al formei diapozitivului, ceea ce înseamnă fundalul, culoarea și fonturile utilizate. Ultima lecție include detalii despre proiectarea ilustrațiilor.

Tip de ilustrație Listă



Această ilustrație SmartArt utilizează un aspect din tipul Listă. Ilustrația păstrează ideea de listă verticală, dar întrerupe conceptele generale din formele din partea stângă, cu excepția detaliilor, rezervate pentru formele mai lungi, cu text mai mic, din partea dreaptă.
Aspectele Listă se utilizează de obicei pentru elemente pe care doriți să le grupați, dar care nu urmează un proces pas cu pas.
Pentru a păstra lizibilă dimensiunea textului, limitați cantitatea de text pe care o amplasați în formele din interiorul ilustrației.

Tip de ilustrație Listă



Acest aspect listă de tip grafic include forme destinate pentru inserarea de imagini. Există spațiu pentru text descriptiv, în formele din partea dreaptă.
Există mai multe aspecte Listă care includ forme pentru imagini, scutindu-vă de efortul poziționării și dimensionării imaginilor după ce le inserați. Aceste aspecte fac toate aceste lucruri.


Tip de ilustrație Proces





Ilustrația SmartArt de aici utilizează un aspect de tip Proces care conține forme care se repetă și o săgeată lungă, șerpuită, care conectează fiecare pas și afișează un flux de direcție. Aceste forme se pot înlocui cu orice alte forme dacă doriți să utilizați formele standard pentru scheme logice pentru a reprezenta tipuri de pași.
Există mai mult de 30 de tipuri de aspecte pentru procese și, de obicei, acestea includ săgeți de conectare pentru a afișa direcția sau progresia, pentru etapele dezvoltării unui plan sau produs; pentru puncte dintr-o cronologie; sau pentru ilustrarea modului în care se combină elementele, în orice mod, pentru a produce un rezultat.
Tip de ilustrație Proces



Acest aspect de tip Proces include forme care se pretează la includerea de numere pentru pași. Săgețile păstrează ideea de cronologie și mențin textul care descrie fiecare fază. Acest aspect pune în evidență o imagine globală. Alte aspecte pot să evidențieze mai mult detaliile textuale ale pașilor.

Tip de ilustrație Circular



Spălare, limpezire, repetare: Acesta este un mod de a descrie pe scurt conținutul tipului Circular al ilustrației SmartArt. Acest tip ilustrează un proces circular sau repetabil.
Exemplele pot include ciclul de viață al unui produs sau ciclul de viață al animalelor, un ciclu continuu de scriere și publicare pentru un site Web sau evaluarea performanțelor unui angajat pe parcursul unui an, care pornește de la stabilirea obiectivelor, implică etape de verificare periodice și culminează cu sfârșitul anului, iar apoi începe din nou.
Aspectul de mai sus afișează în mod eficient atât ciclul, cât și modul în care fiecare piesă a acestuia se potrivește într-un întreg.


Tip de ilustrație Ierarhică



O utilizare tipică pentru acest tip de ilustrație SmartArt, denumit Ierarhie, este o organigramă a unei firme. Imaginea utilizează aspectul cel mai potrivit pentru afișarea ierarhiei de poziții dintr-o firmă.
Însă, există mai multe aspecte ierarhice. O ierarhie poate afișa un arbore de decizii sau o familie de produse. Consultați secțiunea următoare pentru alt exemplu.
Tip de ilustrație Ierarhică



Acest aspect Ierarhic afișează ramurile unei familii de echipamente sportive. Funcționează vertical, utilizând dimensiunile de formă, text și coduri de culori pentru a face nivelurile mai clare.
Tip de ilustrație Relație (radial)



Aspectele de tip Relație acoperă un interval de tipuri de nomograme, inclusiv radială, Venn și țintă. Acestea înfățișează de obicei o conexiune între două sau mai multe seturi de obiecte sau informații.
Explicație 1 Ilustrația SmartArt prezentată aici utilizează un aspect de tip Radială convergentă, în care mai multe elemente se raportează la un obiect central sau îl afectează.
Explicație 2 Aspectul Venn de bază, care constă din două sau mai multe cercuri suprapuse, arată modul în care zonele sau conceptele se suprapun și se unesc la intersecția centrală.
Explicație 3 Aspectul Țintă de bază se utilizează pentru a afișa relații de incluziune, de gradație sau ierarhice.



Tip de ilustrație Matrice





Tipul de aspect Matrice afișează relațiile dintre componente și un întreg și poate ilustra relații mai complexe utilizând axe, ca în exemplul de aici.
Acest aspect se numește Matrice grilă. Fiecare axă afișează un interval referitor la costuri și la producție. Aspectul în sine include cvadrante și axe, dar este configurat pentru a permite adăugarea, în exteriorul axelor, orice etichete aplicabile.


Tip de ilustrație Piramidă


Tipul de aspect Piramidă afișează relații sau procese proporționale, bazate pe o fundație sau ierarhice, care se creează de obicei în sus.
Acest exemplu afișează un proces de rafinare, care pornește cu colectarea datelor nefiltrate, arătată în partea de jos, continuă în sus cu cernerea datelor și apoi, tragerea de concluzii despre acestea. Aspectul este proiectat pentru a permite mai mult loc pentru text, pe măsură ce piramida devine mai îngustă.
Ați văzut cum arată ilustrațiile SmartArt, ce conțin și ce fac acestea. În lecțiile următoare, veți afla cum se creează acestea, cum să lucrați cu ele și cum să le ajustați.
Răspundeți la următorul test pentru a fi sigur că înțelegeți materialul prezentat. Răspunsurile dumneavoastră sunt confidențiale și nu sunt notate.


Listă convertită într-o ilustrație SmartArt

PowerPoint ia o listă simplă cu marcatori și o transformă într-o ilustrație SmartArt.

Ați parcurs o prezentare generală a tipurilor de ilustrații SmartArt disponibile. Acum veți afla cum să le creați.
Există două puncte diferite de la care să începeți: Începeți de la o listă existentă de pe diapozitiv, pe care o convertiți, sau inserați o ilustrație necompletată și adăugați conținut la aceasta.
Apoi, aflați cum lucrați cu ilustrația. Adăugați text la forme utilizând un panou Text convenabil. Mutați formele și textul acolo unde doriți în aspect. Încercați alt aspect dacă decideți că există altul mai potrivit.
Ilustrațiile SmartArt vă asistă în permanență și fac singure lucrurile mai dificile. Vă rămâne doar distracția.

Faceți clic pe Redare pentru a vedea modul de conversie a unei liste cu marcatori la o ilsutrație SmartArt.

Așa cum arată animația, aveți posibilitatea să faceți conversia unei liste făcând clic pe Conversie în reprezentare grafică SmartArtImagine buton pe Panglică și alegând unul dintre aspectele afișate în galeria care se deschide.
Aveți posibilitatea să vedeți o examinare a unui aspect al unei ilustrații SmartArt pe diapozitiv dacă indicați spre imaginea redusă a unui diapozitiv în galerie.
Atunci când faceți conversia unei liste, multe aspecte care apar în galerie sunt tipuri de aspect Listă, dar există și alte tipuri, pentru a accepta o gamă de tipuri de conținut.
Dacă ceea ce doriți nu se află în galeria inițială, faceți clic pe Mai multe ilustrații SmartArt în partea de jos a galeriei, pentru a deschide galeria completă de aspecte SmartArt.


Această caracteristică de conversie se aplică doar la text, în interiorul unui substituent sau al altei forme.
Dintre programele Microsoft Office care oferă ilustrații SmartArt, doar PowerPoint 2007 are abilitatea de a face conversia unui text sau unei liste existente în ilustrație SmartArt.
Pentru nomogramele existente, există o metodă de a le actualiza pentru a deveni ilustrații SmartArt, dar metoda este distinctă de această caracteristică de conversie; acest proces este prezentat la sfârșitul celei de-a treia lecții.
Nu suprautilizați     Datorită faptului că PowerPoint 2007 face cu ușurință conversia unei liste la o ilsutrație, devine tentant să faceți conversia tuturor listelor. Însă, utilizați cu grijă caracteristica. Asigurați-vă că formatul grafic contribuie la vizualizarea, reținerea și înțelegerea informațiilor cu mai multă ușurință. Și, rețineți că pentru persoanele cu dizabilități de vedere sau cu dislexie, uneori lista de tip text simplu este mai eficientă decât imaginea.


Inserarea ilustrațiilor SmartArt pornind de la zero





Atunci când doriți să începeți cu o ilustrație în care să tastați text, deschideți galeria principală de aspecte pentru ilsutrații SmartArt și alegeți unul. Drumul cel mai simplu către galerie este din fila Inserare de pe Panglică, așa cum se arată în imagine.
Pașii sunt următorii:
Explicație 1 Pe fila Inserare, faceți clic pe SmartArt.
Explicație 2 Faceți clic pe tipul de ilustrație dorit.
Explicație 3 Faceți clic pe unul dintre aspectele afișate.
Explicație 4 Un exemplu mai amplu de aspect și o descriere apar în zona de examinare. Faceți clic pe OK pentru a insera aspectul în diapozitiv.
Dar dacă doriți să comutați între acest aspect și altul? Aveți posibilitatea să faceți cu ușurință acest lucru. Veți vedea cum, mai departe în lecție.

Pictograma ilustrației SmartArt pe aspectul de diapozitiv





În PowerPoint 2007, există altă metodă de a insera o ilustrație SmartArt: Faceți clic pe pictograma ilustrației SmartArt care face parte din mai multe aspecte de diapozitiv. Imaginea ilustrează acest lucru.
Explicație 1 Faceți clic pe pictograma ilustrației SmartArt care face parte din aspectul de diapozitiv.
Explicație 2 Galeria de ilustrații SmartArt de deschide, astfel încât să alegeți un aspect.
Pentru a aduce acest grup de pictograme pe un diapozitiv, trebuie să aplicați un aspect de diapozitiv care îl include. Veți lucra cu aspectele de diapozitiv în sesiunea practică.
Un avantaj al acestei metode este acela că ilustrația se inserează întotdeauna în interiorul substituentului care conține pictograma. (Substituentul este caseta cu brodură punctată care înconjoară conținutul principal al diapozitivului.) Aceasta este o problemă dacă aspectul de diapozitiv include doi substituenți care pot conține ilustrația. Dacă inserați ilustrația utilizând pictograma ilustrației SmartArt în substituentul dorit, aceasta va fi inserată acolo unde doriți.
Panou Text care apare cu ilustrația SmartArt



Toate ilustrațiile SmartArt conțin un panou Text, pe care alegeți dacă să-l utilizați sau nu. Panoul este destinat tastării textului ilustrației și pentru efectuarea altor tipuri de editări la ilustrație. De asemenea, aveți posibilitatea să lucrați direct în ilustrație.
Așa cum se arată în imagine:
Explicație 1 Panoul Text se află în partea laterală a ilustrației.
Explicație 2 Tastați textul în panou.
Explicație 3 Textul apare automat în forma corespunzătoare din ilustrație.
Explicație 4 Rețineți că ilustrația este însoțită de text implicit, astfel încât să vă dați seama unde se poziționează textul.
Dacă vi se pare dificil să selectați și să lucrați în interiorul formelor din ilustrație, utilizați panoul Text. Nu mai trebuie să selectați forma pentru a tasta, doar concentrați-vă și lucrați cu textul fără ca ilustrația să vă distragă atenția.
Pe de altă parte, dacă preferați să tastați direct în formele din ilustrație, faceți acest lucru. Sau deplasați-vă înainte și înapoi, după cum vi se pare mai potrivit.
În orice caz, panoul Text este la îndemână dacă aveți foarte mult text de introdus sau dacă doriți un spațiu pentru organizarea textului. De asemenea, aveți posibilitatea să manipulați (să adăugați, să ștergeți și să mutați) textul și formele lucrând din panoul Text.
Beneficiul accesibilității     Dacă utilizați un cititor de ecran, panoul Text vă oferă o metodă de a citi și a crea o ilustrație pe un diapozitiv, atât timp cât vă aflați în vizualizarea editare.

Două exemple ale modului în care se aplică textul la formele din ilustrație


Tipul de aspect ales pentru ilustrația SmartArt determină modul în care textul din panoul Text se mapează la formele din ilustrație.
Imaginea de mai sus afișează modul în care textul se comportă diferit cu două tipuri diferite de aspect. În imaginea din stânga, aspectul acceptă text de nivel superior într-un set de forme, cele principale având săgeți între ele. Textul de nivelul al doilea, indentat în panoul Text, apare în forme aflate mai jos, care sunt, de asemenea, ușor indentate și includ un marcator.
Prin contrast, în imaginea din dreapta, aspectul introduce tot textul, cel de nivelul întâi și cel de nivelul al doilea, într-o formă unică. Aceasta indică textul de nivelul al doilea utilizând marcatori și un font mai mic.
Astfel, modul de afișare a textului depinde de aspectul ales.


Mai multe despre text și aspecte     Se poate ca unele aspecte să nu conțină destule puncte sau niveluri principale în forme pentru a cuprinde textul. În acest caz, se afișează un X roșu lângă acel text din panoul Text. Dacă aplicați alt aspect ale cărui forme cuprind tot textul, textul apare în ilustrație. Însă, dacă salvați prezentarea în timp ce utilizați aspectul care nu afișează o anumită parte din text, acel text se pierde.
Dimensionarea automată a textului     Pe măsură ce tastați, PowerPoint reglează dimensiunea fontului astfel încât textul să se potrivească în interiorul formelor. Atunci când terminați de tastat tot conținutul, dacă nu sunteți mulțumit de unele dintre dimensiunile de font, aveți posibilitatea să redimensionați textul din interiorul formelor individuale.


Faceți clic pe Redare pentru a vedea animația.


Animația arată mai multe metode prin care se poate afecta ilustrația în timpul lucrului din panoul Text.
De exemplu, atunci când adăugați un marcator nou de nivelul întâi în panoul Text, se adaugă un set nou de forme în aceeași poziție relativă din ilustrație. (În acest aspect, forma principală include automat forma secundară, pentru textul de nivelul al doilea.)
Dacă ștergeți text sau modificați indentarea acestuia în panoul Text, aveți , de asemenea, posibilitatea să ștergeți formele. Veți exersa mai mult lucrul în panoul Text în sesiunea de practică următoare.
Desigur, aveți posibilitatea să lucrați în interiorul ilustrației pentru a adăuga și a elimina forme și a efectua alte acțiuni și se poate să preferați acest lucru. Trebuie doar să știți că în panoul Text se poate face mai mult decât doar să tastați textul.


Înlocuirea unui aspect cu altul


Dar dacă decideți că doriți un aspect diferit? Aveți posibilitatea să comutați cu ușurință la altul.
Explicație 1 Având ilustrația selectată pe diapozitiv, faceți clic pe fila Proiect în Instrumente SmartArt. (Aceste instrumente sunt disponibile atunci când se selectează ilustrația.)
Explicație 2 Faceți clic pe o imagine redusă de aspect, în grupul Aspecte.
Explicație 3 Aspectul se aplică la ilustrație.


Sfat: Reinițializați ilustrația    Dacă ați modificat structura unei ilustrații adăugând și ștergând forme sau făcând alte particularizări și doriți să începeți din nou, faceți clic pe Reinițializare grafic:
Imagine buton Reinițializare grafic
Acesta reinițializează toată ilustrația. Acesta se află pe fila Proiect din Instrumente SmartArt.
Dacă doriți să reveniți cu câțiva pași înapoi, utilizați AnulareImagine buton pe Bara de instrumente Acces rapid.


Faceți clic pe butonul Activitate practică în PowerPoint pentru a deschide fereastra programului PowerPoint și fereastra cu instrucțiuni practice

Dimensiune descărcare: 51 KO (<1 min la 56 Kbps)

Exersați în PowerPoint
Aveți probleme cu sesiunile de activitate practică?
AjutorConsultați sfaturile noastre de depanare


Acum începe adevărata distracție, creând propriile ilustrații și lucrând cu Instrumentele SmartArt.

Despre sesiunea de activitate practică

Când faceți clic pe Activitate practică cu PowerPoint , pe computer se va descărca o prezentare pentru practică ce se va deschide în PowerPoint și va apărea o fereastră separată cu instrucțiuni privind activitatea practică. Notă     Este necesar să aveți PowerPoint 2007 instalat pe computer.
Ilustrație SmartArt cu temă, stil și variație de culoare

Modificați stilul și culorile ilustrației din tema prezentării.

Acum explorați varietatea de proiectări disponibile pentru ilustrațiile SmartArt. Lucrați cu galeriile de stiluri și cu variațiile de culoare, pentru ca ilustrațiile să aibă un aspect profesionist și finisat. De asemenea, observați cum proiectul general al prezentării, denumit temă, afectează proiectul ilustrațiilor.
De asemenea, stilul și varietatea culorilor există și la nivelul formelor individuale și la cel al textului dintr-o ilustrație. Efectele vizuale precum umbrele și strălucirile se pot aplica la forme selectate și la textul lor, pentru a le evidenția.
În sfârșit, învățați cum să lucrați cu nomogramele pe care le aveți din prezentări mai vechi. Doriți să le actualizați astfel încât acestea să arate ca ilustrațiile SmartArt? Sau doriți ca acestea să-și mențină aspectul inițial? Aflați care sunt opțiunile posibile și rezultatul lor.
Două teme diferite de prezentare



Înainte să învățați cum să lucrați cu anumite stiluri și culori pentru ilustrația SmartArt, trebuie menționate temele. O temă oferă proiectarea întregii prezentări și reprezintă baza pentru aspectul tuturor diapozitivelor și elementelor acestora.
Explicație 1 Primul diapozitiv afișat aici are aplicată tema PowerPoint de bază, denumită Temă Office. Este tema cea mai simplă, aplicată în mod implicit.
Explicație 2 Al doilea diapozitiv reprezintă același diapozitiv, având aplicată altă temă, denumită Modul.
Așa cum observați, ilustrațiile arată diferit numai datorită temei. Tema determină proiectul de fundal, culorile diapozitivelor, aspectul substituent, poziționarea textului și stilurile de font.
Lucrând cu tema, aveți posibilitatea să selectați stiluri și variații de culoare diferite, numai pentru ilustrația SmartArt.

Stil aplicat unei ilustrații



La fel cum o prezentare are la dispoziție o colecție de teme care să-i determine aspectul general, fiecare aspect pentru o ilustrație SmartArt are la dispoziție o gamă de stiluri.
Ilustrația are aplicat un stil implicit atunci când este inserată pentru prima dată, dar este posibil să alegeți alt stil. De exemplu, imaginea arată aceeași ilustrație pe care ați văzut-o anterior, cu Tema Office aplicată încă la diapozitiv - dar acum este aplicat alt stil la ilustrație. Stilul anterior, denumit Umplere simplă, este înlocuit de unul denumit Efect intens.
Noul stil se menține în intervalul de culori de bază pentru tema implicită, dar acum, formele mari sunt rotunjite sau teșite pe margini și au o evidențiere luminoasă în partea de sus. Uitați-vă cu atenție, pentru a vedea reflecția adăugată în partea de jos.
De asemenea, formele lungi care cuprind textul secundar au o evidențiere în partea din dreapta și o umbră în partea de jos, oferindu-le dimensiune.

Stil aplicat unei ilustrații



În acest exemplu, este aplicat unul dintre stilurile din categoria 3-D, stil denumit Desen animat. Face chiar mai mult decât ca formele să pară ușor ridicate în afara diapozitivului. Formele principale au o teșire și o evidențiere la fiecare capăt. Iar formele lungi au toate o evidențiere similară în partea de sus și de jos. Culoarea închisă a formelor principale este uniformă, sugerând o finisare mai luminoasă și mai netedă, spre deosebire de culoarea gradient, în degrade, din primul stil.
Veți vedea întreaga colecție de stiluri dintr-un aspect atunci când ajungeți la sesiunea practică. Dar, pe scurt, iată câteva lucruri pe care le veți găsi în stiluri:
  • Variații de nuanțe de culoare care se mențin în gama de culori curente.
  • Tratamente diferite ale umplerilor de forme și ale bordurilor.
  • Diverse dimensiuni: formele pot fi netede sau rotunjite, pot fi complet dimensionate (două laturi) sau înclinate.
  • Efecte vizuale precum reflecții, umbre și străluciri.
Aplicarea altei variații de culoare la o ilustrație


Cu toate că stilul curent pentru ilustrația SmartArt cuprinde culori, aveți posibilitatea să modificați culorile utilizând galeria afișată în imagine. Galeria se află pe fila Proiect din Instrumente SmartArt din Panglică. Se află în grupul Stiluri SmartArt.
Pentru a schimba culorile stilului:
Explicație 1 Faceți clic pe Modificare culori, în dreptul opțiunilor pentru stil.
Explicație 2 Indicați spre orice variație de culoare.
Explicație 3 Vizualizați examinarea ilustrației. Ca de obicei, faceți clic pe imaginea redusă pentru a aplica toate culorile.
Opțiunile pentru culoare utilizează spectrul de culori care fac parte din tema prezentării. Sunt împărțite după rând în culori primare ale schemei, afișate în partea de sus și în culori de accent, care sunt utilizate în diapozitive pentru o serie de elemente, cum ar fi umplerile de culoare și textul hyperlinkurilor.
Secțiunea Colorat amestecă culorile de accent în mai multe combinări. Rândurile Accent 1 și Accent 2 utilizează nuanțele uneia dintre culorile accent, aplicate în moduri diferite.
Dacă modificați tema prezentării, culorile ilustrației se actualizează, pentru a corespunde noii teme.
Aplicarea efectelor la forme selectate





Stilul pe care l-ați aplicat ilustrației i-a dat un aspect deosebit. Cu toate acestea, sunt încă multe de făcut, lucrând la nivelul formelor individuale din ilustrație. Acest lucru se realizează la fila Format din Instrumente SmartArt.
Explicație 1 Selectați forma sau formele pe care doriți să le modificați. În imagine, sunt selectate mai multe forme.
Explicație 2 Pe fila Format, căutați în grupul Stiluri de formeEfecte formă și faceți clic pe săgeata acesteia.
Explicație 3 Alegeți din efecte, cum ar fi efectele Umbră.
Sau alegeți alt tip de teșitură, o reflexie sau o strălucire. De asemenea, există o galerie de stiluri, în partea din stânga a acestui meniu, care sunt destinate exclusiv formelor.


Aplicarea stilului WordArt la textul din ilustrație





La fel ca în cazul formelor, este posibil un grad similar de particularizare pentru textul ilustrațiilor SmartArt. Așa cum arată imaginea, imediat lângă Stiluri de forme se află altă colecție de galerii cu stiluri și efecte pentru text, denumită Stiluri WordArt.
Pentru a aplica formatarea WordArt la text:
Explicație 1 Selectați formele care conțin textul pe care doriți să îl formatați.
Explicație 2 Pe fila Format, faceți clic pe săgeata de lângă Stiluri rapide. (Aceasta se află în grupul Stiluri WordArt.)
Explicație 3 Alegeți un stil WordArt. Acesta se va aplica la tot textul din formele selectate.
În acest grup există și galerii pentru umpleri de culoare, pentru stilul de contur și efecte vizuale care cuprind umbre, reflexii și străluciri.
Iată un sfat     Fila Format se poate utiliza pentru alte activități cu forme. De exemplu, pentru înlocuirea unei forme cu altă formă; pentru redimensionarea formelor; pentru rearanjarea formelor prin aliniere, pentru mutarea lor în față sau în spate în diapozitiv sau pentru a le roti.

Opțiuni pentru conversia unor nomograme mai vechi


Ce se întâmplă însă cu nomogramele create în versiuni mai vechi de PowerPoint? Ce se poate face cu acestea în PowerPoint 2007? Imaginea arată o casetă de mesaj cu o serie de opțiuni pe care le aveți.
Iată informațiile de bază: când deschideți pentru prima dată o nomogramă, cum ar fi o organigramă, creată în PowerPoint 2003 sau într-o versiune mai veche, nomograma nu este editabilă.
Când faceți dublu clic pe nomogramă, apare caseta de dialog Conversie nomograme. Aceasta oferă două opțiuni:
Prima opțiune este să convertiți nomograma în ilustrație SmartArt. Conversia aplică un aspect corespunzător, un stil implicit și culori din tema curentă, care se pot modifica după preferință. Nomograma convertită are la dispoziție toate instrumentele de proiectare și de formatare ale oricărei ilustrații SmartArt.
Trebuie menționat că este posibil ca acest proces să transforme în mod semnificativ aspectul nomogramei și, dacă i s-a aplicat o animație, se poate ca aceasta să nu se redea corect.
A doua opțiune este să transformați nomograma în forme pe care să le formatați. Pentru a menține în întregime aspectul și comportamentul inițial al nomogramei, se recomandă să utilizați această opțiune.
După ce transformați o nomogramă în forme, este posibil să utilizați toate opțiunile de formatare disponibile pentru orice formă din PowerPoint (acestea fac parte din Instrumente de desen, care se aplică la forme și substituenți și nu fac parte din Instrumente SmartArt).
Pentru mai multe detalii despre fiecare opțiune, citiți notele de aici.


Note

Conversia în reprezentare grafică SmartArt     După conversie, dacă nomograma este deschisă într-o versiune mai veche de PowerPoint, aceasta nu va fi editabilă ca nomogramă, ci se va deschide ca imagine.
Dacă nu faceți nicio modificare semnificativă la aceasta și o redeschideți în PowerPoint 2007, se va edita ca de obicei, ca ilustrație SmartArt.
Această caracteristică de conversie se poate utiliza pentru diagrame vechi precum cele PowerPoint 2000.
Conversia la forme editabile     Dacă transformați nomograma în forme, aceasta nu se actualizează astfel încât să utilizeze un aspect și un stil de ilustrație SmartArt sau culori exacte din temă și nu va fi disponibilă niciuna dintre galeriile de la fila Proiect din Instrumente SmartArt.
De fapt, această opțiune presupune că nomograma poate fi editată de o persoană care o deschide în PowerPoint 2003 sau într-o versiune mai veche.


Faceți clic pe butonul Activitate practică în PowerPoint pentru a deschide fereastra programului PowerPoint și fereastra cu instrucțiuni practice



Dimensiune descărcare: 84 KO (<1 min la 56 Kbps)

Activitate practică în PowerPoint
Aveți probleme cu sesiunile de activitate practică?
AjutorConsultați sfaturile noastre de depanare


În această sesiune practică, utilizați ceea ce ați învățat pentru a stiliza și înfrumuseța ilustrațiile SmartArt.

Despre sesiunea de activitate practică

Când faceți clic pe Activitate practică cu PowerPoint , pe computer se va descărca o prezentare pentru practică ce se va deschide în PowerPoint și va apărea o fereastră separată cu instrucțiuni privind activitatea practică. Notă     Este necesar să aveți PowerPoint 2007 instalat pe computer.

Răspundeți la următorul test pentru a fi sigur că înțelegeți materialul prezentat. Răspunsurile dumneavoastră sunt confidențiale și nu sunt notate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu