marți, 21 ianuarie 2014

Tastarea sau editarea textului în altă limbă

Tastarea sau editarea textului în altă limbă

Când trebuie să tastați documente în alte limbi, aveți posibilitatea să schimbați limba structurii tastaturii, caracterele specifice limbii tastate atunci când se apasă tastele tastaturii, pentru a tasta caractere speciale pentru fiecare limbă.
Dacă nu trebuie decât să adăugați un volum mic de text în altă limbă, în loc să schimbați limba tastaturii, trebuie fie să tastați textul, apoi să utilizați detectarea automată a limbii pentru a identifica limba sau să setați manual limba astfel încât să aveți posibilitatea să utilizați instrumentele de verificare ale limbii respective pentru a verifica ortografia sau gramatica textului. Pentru informații despre aceste caracteristici și despre modul în care le utilizați, consultați Activarea opțiunilor lingvistice automate.
Înainte de a lucra cu text în diverse limbi în Microsoft Office, puteți particulariza atât Microsoft Windows, cât și Office cu setările de limbă pe care le preferați.
Ce intenționați?

Setarea sau modificarea limbii structurii tastaturii

Când configurați pentru prima dată computerul, aveți posibilitatea să activați structura tastaturii pentru limbile pe care le veți utiliza. Dacă trebuie să tastați în limbi suplimentare, este posibil să activați mai multe limbi pentru tastatură. Pentru mai multe informații despre cum să adăugați o limbă de intrare pentru tastatură în Windows 7, Windows Vista sau Windows XP, consultați Adăugarea unei limbi de intrare sau Configurarea Windows XP pentru mai multe limbi.
AfișareUnde pot găsi mai multe informații despre aspectele de tastatură Windows?

Setarea limbii implicite pentru structura tastaturii

Aveți posibilitatea să activați limbile pentru structura tastaturii în caseta de dialog Setare preferințe limbă Office atunci când activați limba de editare.
  1. Deschideți un program Microsoft Office, cum ar fi Word.
  2. Faceți clic pe fila Fișier.
  3. Faceți clic pe Opțiuni.
  4. Faceți clic pe Limbă.
  5. În caseta de dialog Setare preferințe limbă Office, sub Alegere limbi de editare, faceți clic pe săgeata Adăugare limbi suplimentare de editare, selectați limba pe care doriți să o adăugați, apoi faceți clic pe Adăugare.
  6. Faceți clic pe Neactivat pentru a activa structura tastaturii. Pentru mai multe informații despre activarea structurii unei tastaturi, consultați Activați aspecte de tastatură pentru limbi diferite și Setarea preferințelor de limbă pentru editare, afișare sau Ajutor.

Schimbarea limbii structurii tastaturii

Dacă ați activat Bara lingvistică astfel încât să apară pe bara de activități, aveți posibilitatea să comutați rapid între limbile tastaturii pentru a tasta caractere speciale pentru fiecare limbă. Pentru mai multe informații despre cum se activează Bara lingvistică, consultați Comutați între limbi diferite, utilizând Bara lingvistică.
Dacă știți codurile de caractere ASCII pentru caracterele speciale, aveți posibilitatea să tastați codurile în loc să schimbați limba tastaturii. Pentru mai multe informații, consultați Inserarea caracterelor ¢, £, ¥, ® și a altor caractere care nu se află pe tastatură.
  • Aveți posibilitatea să comutați între structuri de tastatură pentru limbi diferite dacă faceți clic pe pictograma Bara lingvisticăIndicator de tastatură engleză din Bara lingvistică, apoi pe limba de intrare a tastaturii pe care doriți să o utilizați.
Comandă rapidă de la tastatură  Pentru a comuta între structurile de tastatură, apăsați ALT+SHIFT.
 Notă   Pictograma Indicator tastatură engleză este un exemplu și se afișează atunci când limba engleză este structura de tastatură activă. Pictograma afișată se schimbă în funcție de structura de tastatură activă.
  • Dacă ați configurat mai mult de o structură de tastatură pentru o singură limbă, aveți posibilitatea să comutați între aspecte dacă faceți clic pe pictograma Bara lingvisticăIndicator tastatură engleză din Bara lingvistică, apoi faceți clic pe structura de tastatură pe care doriți să o utilizați. Literele de pe indicator se modifică pentru a reflecta limba tastaturii.
Pentru a tasta caractere, cum ar fi umlaut din germană (ö), tilda din spaniolă (ñ), sedila din turcă (Ç) sau anumite simboluri, cum ar fi un marcaj de verificare, aveți următoarele variante:
Începutul paginii Începutul paginii

Setarea limbii de verificare a textului

Setarea limbii textului setează caracteristicile specifice limbii, inclusiv dicționarele, marcatoarele, sortarea și toate butoane specifice limbii, cum ar fi Încadrare caractere și Conversie Hangul Hanja.
Pentru a seta limba de dicționar pentru textul dorit, efectuați următoarele:
  1. Selectați textul pentru care doriți să setați limba.
  2. Pe fila Revizuire, în grupul Limbă, faceți clic pe Limbă, apoi faceți clic pe Setare limbă pentru corectare ortografică.
  3. În caseta de dialog Limbă, selectați limba pe care doriți să o asociați cu textul.
AfișareCe semnifică o linie dublă din caseta de dialog Limbă din PowerPoint și Word?


Pentru informații despre cum să setați limbile de verificare, consultați Comutarea între limbi diferite setând limba de verificare.

 Note 

  • Textul dintr-o bază de date Access, dintr-o foaie de lucru Excel sau dintr-un formular InfoPath poate fi identificat cu o singură limbă. Totuși, dacă aveți o bază de date sau o foaie de lucru care conține mai multe limbi, aveți posibilitatea să verificați ortografia textului într-o singură limba, apoi să modificați limba dicționarului de verificare ortografică la a doua limbă pe care doriți să o verificați. Repetați acest proces pentru fiecare limbă suplimentară din baza de date sau foaia de lucru. Pentru mai multe informații despre cum să setați limba textului din programele Microsoft Office, consultați Comutarea între limbi diferite setând limba de verificare.
  • Dacă o selecție de text acoperă mai multe fragmente de text, iar fragmentele de text sunt marcate ca făcând parte din limbi diferite, nu apare nicio limbă selectată. Pentru a vedea limba fiecărui text, selectați un bloc de text mai mic, apoi reîncercați.
Începutul paginii Începutul paginii

Mai multe informații

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu