marți, 21 ianuarie 2014

Cele mai recente informații despre Word 2007

Cele mai recente informații despre Word 2007


Despre acest curs

Acest curs include:
  • Trei lecții în ritm propriu și două sesiuni de exerciții pentru experiență practică. Sesiunile de practică necesită Word 2007.
  • Un scurt test la sfârșitul fiecărei lecții; testele nu sunt notate.
  • O Cartelă de referințe rapide pe care o obțineți în urma cursului.

Obiective

După terminarea acestui curs veți ști să:
  • Lucrați cu Panglica, noua caracteristică care face Word mai ușor de utilizat decât a fost vreodată.
  • Găsiți comenzile de toate zilele de care aveți nevoie pentru a lucra.
  • Utilizați noul format de fișier pentru Word în modul care vi se pare cel mai potrivit.

Word 2007 s-a lansat. Este interesant și știți că este proiectat să fie mai bun și mai productiv decât versiunea cu care v-ați obișnuit. Dar poate să vă pară oarecum nefamiliar.
Nu vă temeți, găsiți ajutor aici. Acest curs vă va ajuta să vă acomodați în câteva minute. Aflați cum să exploatați la maximum potențialul acestei versiuni mai noi și mai simple. Vedeți cum se fac activitățile de rutină pe care le-ați făcut mereu în Word. Exersați în noul Word și bucurați-vă de avantajele pe care vi le oferă.
Pentru a afla mai multe despre acest curs, citiți textul în acest curs, Obiective și Despre acest curs sau căutați în cuprins. Apoi faceți clic pe Următorul pentru a începe prima lecție.
"Panglica" în Word

Noua panglică ocupă partea de sus din Word.


Când deschideți prima oară Word 2007, probabil vă va surprinde noul său aspect. Majoritatea modificărilor s-au produs în Panglică, zona care se află în partea de sus a Word.
Panglica aduce în prim plan cele mai populare comenzi, de aceea nu veți mai fi nevoiți să vânați în diverse părți ale programului pentru acele lucruri pe care le faceți mereu.
De ce această modificare? Pentru a simplifica activitatea și a-i mări viteza. Panglica a fost cercetată în amănunțime și proiectată pornind de la experiențele utilizatorilor, astfel încât comenzile să fie în poziție optimă.
Această lecție vă va învăța mai multe despre Panglică și despre modul de lucru cu aceasta.



Va fi mai ușor să înțelegeți comoditatea și simplitatea de utilizare a Panglicii dacă o vedeți în acțiune. Faceți clic pe Redare de sub imagine pentru a vedea o animație a Panglicii. Mai întâi, în meniul Pagina de pornire, sunt decupate fragmente de text dintr-un loc și lipite în alt loc; apoi se modifică formatul text utilizând un Stil și, în final, fundalul paginii este alterat în fila Aspect pagină.


Panglica afișând filele, grupurile și comenzile.

Cele trei părți ale Panglicii sunt filele, grupurile și comenzile.


Panglica are trei componente de bază. Este bine să știți cum este numită fiecare, pentru a înțelege cum se utilizează.
Explicație 1 File. Sunt șapte file de-a lungul părții de sus. Fiecare reprezintă o zonă de activitate.
Explicație 2 Grupuri. Fiecare filă are câteva grupuri care arată la un loc elementele asociate.
Explicație 3 Comenzi O comandă este un buton, o casetă de introducere a informațiilor sau un meniu.
Tot ceea ce se află pe o filă a fost selectat cu grijă în funcție de activitățile utilizatorului. De exemplu, fila Pornire conține tot ceea ce utilizați mai des, cum ar fi comenzile din grupul Font pentru modificarea fontului de text: Font, Dimensiune font, Aldin, Cursiv și altele.
Panglica și caseta de dialog Font

Faceți clic pe lansatorul de casetă de dialog Imagine buton pentru a vedea mai multe opțiuni pentru respectivul grup.


La o primă vedere, este posibil să nu vedeți o anumită comandă dintr-o versiune anterioară de Word. Dar există. Unele grupuri au o mică săgeată diagonală în colțul din dreapta jos Imagine buton.
Săgeata se numește Lansator de casetă de dialog. Dacă faceți clic pe ea, veți vedea mai multe opțiuni legate de grupul respectiv. Aceste opțiuni vor apărea sub forma unei casete de dialog ce poate fi recunoscută ca fiind similară celor din versiunile anterioare de Word. Sau acestea pot să apară într-un panou de activitate cu aspect familiar.
Cât despre versiunile anterioare, dacă vă întrebați dacă se poate obține același aspect și mod de lucru ca într-o versiune anterioară de Word, răspunsul simplu este că nu, nu se poate. Dar după ce vă jucați puțin cu Panglica, vă veți obișnui cu locul unde se află comenzile și veți fi încântați să vedeți cât de mult se simplifică lucrul.
Fila Instrumente imagine în Panglică

Când selectați o imagine, apare fila suplimentară Instrumente imagine, afișând grupuri de comenzi pentru lucrul cu imagini.


În această nouă versiune de Word, anumite file apar numai atunci când aveți nevoie de ele. De exemplu, să presupunem că ați inserat o imagine. Dar acum doriți să faceți mai multe cu ea. Probabil doriți să modificați modul în care se încadrează textul în jurul ei sau doriți să o trunchiați. Unde se află aceste comenzi?
Explicație 1 Selectați imaginea.
Explicație 2 Apare fila Instrumente imagine. Faceți clic pe această filă.
Explicație 3 Apar grupuri și comenzi suplimentare pentru lucrul cu imagini, cum ar fi grupul Stiluri imagini.
Când faceți clic în afara imaginii, grupul Instrumente imagine dispare și revin celelalte grupuri.
Notă    Apar file la cerere și pentru alte zone de activitate, cum ar fi tabele, desene, diagrame și nomograme.

Minibara de instrumente

Când selectați text și indicați la el, apare Minibara de instrumente estompată.


Unele comenzi de formatare sunt atât de utile încât dorii să fie disponibile indiferent cu ce lucrați.
Să presupunem că doriți să formatați rapid text, dar lucrați pe fila Aspect pagină. Aveți posibilitatea să faceți clic pe fila Pornire pentru a vedea opțiunile de formatare, dar există și o metodă mai rapidă:
Explicație 1 Selectați textul prin glisare cu mouse-ul, apoi indicați selecția.
Explicație 2 Apare minibara de instrumente estompată. Dacă indicați spre minibara de instrumente, devine solidă și se poate face clic pe o opțiune de formatare din ea.
Minibara de instrumente este foarte bună pentru opțiuni de formatare, dar dacă ați dori ca celelalte tipuri de comenzi să fie întotdeauna disponibile? Utilizați Bara de instrumente Acces rapid. Pagina următoare va explica ce este aceasta.

Cum se adaugă o comandă la Bara de instrumente Acces rapid.


Bara de instrumente Acces rapid este zona mică aflată în partea din dreapta sus a Panglicii. Aceasta conține comenzile pe care le tot utilizați în fiecare zi: Salvare, Anulare și Repetare. La acestea se pot adăuga și comenzile dvs. preferate, pentru a fi disponibile indiferent în ce filă vă aflați.
Faceți clic pe Redare pentru a vedea o animație care arată cum se adaugă, apoi se elimină un buton din Bara de instrumente Acces rapid. Veți avea totodată ocazia să încercați acest lucru în sesiunea practică ce urmează.
Panglica în stare normală și în stare ascunsă

Faceți dublu clic pe fila activă pentru a ascunde grupurile și a obține mai mult spațiu.


Panglica face ca totul în Word 2007 să fie centralizat și ușor de găsit. Totuși, uneori nu trebuie să găsiți lucruri. Poate doar doriți să lucrați cu documentul și doriți mai mult spațiu pentru aceasta. Ascunderea temporară a Panglicii este tot atât de simplă precum este și utilizarea ei.
Iată cum: Faceți dublu clic pe fila activă. Grupurile dispar și astfel aveți mai mult spațiu.
Oricând doriți să vedeți din nou toate comenzile, faceți dublu clic pe fila activă pentru a readuce la vedere grupurile.

Panglica cu semnele sfaturilor pentru taste

Apăsați ALT pentru a afișa semnele de sfaturi pentru taste pentru filele Panglicii, pentru butonul Microsoft Office și Bara de instrumente Acces rapid.


Această pagină este pentru voi, fanii tastaturii. Comenzile rapide care încep cu tasta CTRL (de exemplu, CTRL+C pentru copiere sau CTRL+ALT+1 pentru Titlu 1) rămân identice cu cele din versiunile anterioare de Word.
Dar Panglica este însoțită de noi comenzi rapide. De ce? Deoarece această modificare aduce două mari avantaje față de versiunile trecute:
  • Comenzi rapide pentru fiecare buton din Panglică.
  • Comenzi rapide care necesită de cele mai multe ori mai puține taste.
Noile comenzi rapide au și un nume nou: Sfaturi pentru taste. Apăsați ALT pentru a face să apară semnele de sfaturi pentru taste pentru toate filele din Panglică, pentru comenzile din Bara de instrumente Acces rapid și pentru butonul Microsoft Office. Apoi, aveți posibilitatea să apăsați sfatul de tastă pentru fila pe care doriți să o afișați; de exemplu, apăsați H pentru fila Pornire. Astfel vor apărea toate Sfaturile pentru taste asociate comenzilor respectivei file. Apoi, apăsați sfatul pentru tastă asociat comenzii dorite.
Notă     Se mai pot utiliza încă vechile comenzi rapide ALT+ cu care se accesau meniurile și comenzile în versiunile anterioare de Word, dar, deoarece vechile meniuri nu sunt disponibile, nu vi se va reaminti pe ecran ce taste să apăsați, de aceea trebuie să cunoașteți comanda rapidă completă pentru a o utiliza.
Pentru mai multe informații, consultați cursul de instruire Comenzi rapide de la tastatură în sistemul Office 2007 (în limba engleză).

Faceți clic pe butonul Activitate practică în Word pentru a deschide fereastra programului Word și fereastra instrucțiunilor practice

Dimensiune descărcare: 10 KO (<1 min la 56 Kbps)

Activitate practică în Word
Aveți probleme cu sesiunile de activitate practică?
AjutorConsultați sfaturile noastre de depanare



Acum este momentul să vă opriți din citit și să vedeți singuri Panglica, minibara de instrumente, Bara de instrumente Acces rapid și comenzile rapide de la tastatură.

Despre sesiunea de activitate practică

Când faceți clic pe Activitate practică în Word, pe computer se va descărca un document pentru practică, se va deschide Word și va apărea o fereastră separată cu instrucțiuni privind activitatea practică. Notă     Este necesar să aveți Word 2007 instalat pe computer.

 Persoană lucrând cu Word

Acum este momentul să îl puneți la lucru.

Word 2007 este nou, ceea ce este interesant, dar trebuie să și lucrați cu el. De aceea, acum este momentul să indicăm amplasarea exactă a comenzilor utilizate cel mai frecvent. Veți vedea că noua proiectare a programului plasează aceste comenzi exact unde aveți nevoie de ele.
Unde creați un document? Unde sunt marcatorii, stilurile și cum se poate verifica ortografia? Și imprimarea? Această lecție va răspunde la aceste întrebări și la altele...

Meniul care se deschide din Butonul Microsoft Office

Ce s-a întâmplat cu meniul Fișier? Apăsați Butonul Microsoft Office pentru a afla.


Locul unde se poate porni un document Word este Butonul Microsoft Office.
După ce apăsați butonul, apare un meniu. Se poate observa că acest meniu, afișat aici, arată oarecum similar meniurilor Fișier din versiunile anterioare de Word. În stânga meniului se văd toate comenzile de lucru cu un fișier. Aici se creează un nou document sau se deschide unul existent. Aici se află și comenzile Salvare și Salvare ca.
Partea dreaptă a meniului arată documentele deschise recent. Acestea sunt întotdeauna vizibile, ca să nu fiți nevoiți să căutați pe computer un document la care lucrați frecvent.


Grupul Paragraf din fila Pornire

Nu ignorați grupul Paragraf din fila Pornire.


După ce aveți un document deschis și ați scris textul, cu siguranță doriți să formatați acest text. Multe comenzi de formatare familiare se află la vedere, în fila Pornire, în grupul Font: Aldin, Cursiv, Dimensiune font și tot așa. Tot aici se găsesc și alte comenzi pe care le veți considera utile.
În grupul Paragraf aveți listele cu marcatori, mereu populare, listele numerotate și listele pe mai multe niveluri. De asemenea, tot aici se află comenzile de indentare și de aliniere.
Nu uitați să faceți clic pe săgeata diagonală mică Imagine buton din colțul din dreapta jos al grupului, Lansatorul casetei de dialog, dacă nu vedeți opțiunile pe care erați obișnuiți să le utilizați în Word. De exemplu, dacă faceți clic pe săgeata din grupul Paragraf se deschide o casetă de dialog familiară în care se poate lucra cu indentarea, cu controalele privitoare la rânduri orfane sau solitare și multe altele.

Grupul Stiluri din fila Pornire

Alegeți unul dintre stilurile rapide predefinite sau aplicați stilurile pe care le-ați creat înainte.


Dacă vă interesează o abordare mai puternică și mai eficientă a formatării decât simplele comenzi aldin și cursiv, probabil doriți să cunoașteți cum sunt stilurile în noul Word.
Lucrați cu stiluri pe fila Pornire, în grupul Stiluri:
Explicație 1 Stilurile rapide sunt stiluri predefinite, create de profesioniști, care se aplică rapid și simplu; acestea au un nou aspect în această versiune de Word. Stilurile rapide utilizate cel mai des vor apărea direct pe Panglică.
Explicație 2 Faceți clic pe acest buton pentru a vedea câteva Stiluri rapide care sunt pregătite pentru utilizare.
Explicație 3 Faceți clic pe Lansatorul de casetă de dialog pentru a deschide panoul Stiluri. Acest panou cuprinde stilurile particularizate pe care le-ați creat dvs. într-o versiune anterioară de Word și tot aici veți crea unele noi sau le veți altera pe cele existente.
Stilurile rapide reprezintă mai mult decât o „îmbrăcăminte” convenabilă și cu aspect plăcut pentru document. Utilizarea acestor stiluri în întregul document vă oferă un mare avantaj: „machiaj” dintr-o singură mișcare. Vă vom arăta cum în sesiunea de activitate practică care urmează.Comanda Descriptor de formate din grupul Clipboard al filei Pornire

Descriptor de formate se află pe fila Pornire, grupul Clipboard.

O altă comandă de formatare rapidă este Descriptorul de formate. Se află în extremitatea stângă a filei Pornire, în grupul Clipboard. În caz că nu sunteți familiarizați cu Descriptorul de formate, acesta reprezintă o modalitate rapidă de a dubla formatarea de la o secțiune de text la alta.
Pentru a utiliza Descriptorul de formate, plasați cursorul în textul al cărui format doriți să îl copiați, apoi faceți clic pe butonul Descriptor de formate. Dacă aveți mai mult de un singur loc pentru a picta formatarea, asigurați-vă că faceți dublu clic pe Descriptor de formate pentru ca acesta să rămână vizibil. Selectați apoi textul pe care doriți să aplicați noul format.
Pentru a-l dezactiva, faceți clic pe buton din nou sau apăsați ESC.
Veți avea ocazia să încercați acest lucru în sesiunea practică ce urmează.


Fila Inserare din Panglică

Fila Inserare oferă posibilitatea de a îmbogăți documentul cu o serie de informații suplimentare.


Pentru a oferi textului mai multă energie, probabil doriți să aveți în document imagini, miniaturi, diagrame sau forme. Locul unde se adaugă acestea este fila Inserare.
Dar acestea nu sunt singurele comenzi din această filă. Aici găsiți și Tabele și Hyperlink. Dar nu este numai atât — chiar dacă nu apar în imagine, aveți la dispoziție numerele de pagină, casetele text și WordArt.


Controlul de panoramare

Priviți în colțul din dreapta jos dacă trebuie să panoramați.


După ce inserați ceva, poate fi necesar să priviți mai în detaliu amănuntele. De aceea, doriți să știți unde panoramați.
Priviți în colțul din dreapta jos. Glisați cursorul către dreapta pentru a mări sau spre stânga pentru a micșora.
Sfaturi    
  • Dacă faceți clic pe procentul din stânga cursorului se va deschide caseta de dialog Panoramare, unde se poate specifica un procent de panoramare.
  • Dacă mouse-ul are o rotiță, se poate ține apăsată tasta CTRL în timp ce se mișcă rotița înainte pentru a mări sau înapoi pentru a micșora.
  • De asemenea, aveți posibilitatea să găsiți comenzile Panoramare pe fila Vizualizare.
Fila Revizuire din Panglică


Nu faceți greșeli — când terminați în mare lucrul la document, verificați ortografia și gramatica înainte de a-l imprima sau trimite prin poșta electronică.
Comanda Ortografie și gramatică se află pe fila Revizuire, deoarece face parte dintre activitățile de revizuire a lucrului. Priviți către extrema stângă, în grupul Verificare.

Fila Aspect pagină din Panglică

Înainte de a imprima, verificați aspectul și configurația paginii aici.


Sunteți gata să imprimați — chiar așa? Mai întâi, ar fi bine să vedeți cum sunt văzute de imprimantă paginile lucrate. Tot ceea ce vă trebuie se află pe fila Aspect pagină. Grupul Inițializare pagină conține Dimensiune (8.5 x 11, A4 și tot așa), Orientare (peisaj sau portret) și Margini.
Corect: Setările marginilor sunt ușor accesibile pe același nivel ca și celelalte comenzi din acest grup. Vă amintiți că în versiunile anterioare trebuia să căutați mult, să vă deplasați la meniul Fișier, Inițializare pagină și tot așa? Nu mai e cazul acum.

Comenzile Imprimare din meniul care se deschide din butonul Microsoft Office

Alegeți una dintre câteva comenzi de imprimare făcând clic pe Butonul Microsoft Office..


Când sunteți gata să imprimați, treceți înapoi la Butonul Microsoft Office. Dar rețineți că acum aveți mai multe opțiuni:
Explicație 1 Dacă faceți clic pe comanda Imprimare, veți ajunge la caseta de dialog Imprimare. Dar dacă indicați spre săgeata din dreapta comenzii Imprimare, veți vedea trei comenzi:
Explicație 2 Imprimare, care va deschide vechea casetă de dialog familiară, Imprimare.
Explicație 3 Imprimare rapidă, care trimite imediat documentul la imprimantă.
Explicație 4 Examinare înaintea imprimării, care arată cum va arăta documentul imprimat. Dacă utilizați această comandă frecvent, poate fi adăugată la Bara de instrumente Acces rapid.


Opțiuni Word pe meniul din Butonul Microsoft Office



Opțiunile de program nu mai sunt disponibile în meniul Instrumente. În schimb, acestea se pot găsi dacă faceți clic pe Butonul Microsoft Office.


Toate caracteristicile cu care sunteți obișnuiți să lucrați în fiecare zi în Word se află pe Panglică și sunt mult mai ușor de găsit decât înainte. Dar unde se află setările din spatele cortinei care nu au legătură cu producția documentelor, dar controlează modul de lucru în Word? Unde sunt setările cum ar fi cele de securitate sau informațiile despre utilizatori, dicționarele de ortografie și AutoCorecția?
În versiunile anterioare de Word, ați făcut clic pe Opțiuni din meniul Instrumente. Acum toate aceste setări fac parte din Opțiuni Word, care se deschide când faceți clic pe butonul opțiuni Word din meniul care se deschide când faceți clic pe Butonul Microsoft Office.

Faceți clic pe butonul Activitate practică în Word pentru a deschide fereastra programului Word și fereastra instrucțiunilor practice

Dimensiune descărcare: 14 KO (<1 min la 56 Kbps)

Activitate practică în Word
Aveți probleme cu sesiunile de activitate practică?
AjutorConsultați sfaturile noastre de depanare



Acum veți exersa practic activitățile cotidiene de rutină într-un document Word 2007.

Despre sesiunea de activitate practică

Când faceți clic pe Activitate practică în Word, pe computer se va descărca un document pentru practică, se va deschide Word și va apărea o fereastră separată cu instrucțiuni privind activitatea practică. Notă     Este necesar să aveți Word 2007 instalat pe computer.
Documente Word și XML

Există un nou format de fișier pentru Word 2007.

Încă o modificare majoră în noua versiune de Word: un format de fișier îmbunătățit. Ce înseamnă acest lucru?
Noul format de fișier contribuie la menținerea unor dimensiuni reduse ale fișierelor și la menținerea lor în mai multă siguranță. Mai sunt și alte avantaje.
În această lecție veți învăța și ce se întâmplă când deschideți fișiere care nu au noul format.

Formatele de fișier XML înseamnă securitate sporită, dimensiune de fișier redusă și o mai bună protecție

Motive bune pentru noul format de fișier Word.


Noul format de fișier al documentelor Word se bazează pe noile formate Office Open XML (XML este prescurtarea de la Extensible Markup Language - Limbaj extensibil de marcare). Nu vă faceți griji, nu este necesar să cunoașteți XML, totul se petrece în spatele cortinei. Rețineți doar că noul format bazat pe XML:
  • Contribuie la securitatea documentelor, separând fișierele care conțin script sau macrocomenzi, fiind astfel mai simplă identificarea și blocarea macrocomenzilor sau codului nedorit.
  • Face ca dimensiunile de fișier ale documentelor să fie mai mici.
  • Face ca documentele să fie mai puțin predispuse la deteriorare.
Fila Inserare din Panglică și caseta de dialog Alegeți o reprezentare grafică SmartArt

Noul format de fișier vă oferă noi caracteristici, cum ar fi ilustrațiile SmartArt.

Noul format de fișier vă oferă, de asemenea posibilitatea de a utiliza caracteristici ce sunt disponibile numai în Word 2007. Un exemplu de astfel de caracteristică sunt noile ilustrații SmartArt.
Ilustrația de aici vă arată cum să porniți în Word un astfel de element grafic. Observați câte de multe tipuri de forme de ilustrații SmartArt aveți la dispoziție.
Noul format de fișier acceptă o serie de alte noi caracteristici, cum ar fi ecuații matematice, teme și controale de conținut.
Caseta de dialog Salvare ca

Dacă apare Document Word în caseta Tip fișier, atunci înseamnă că utilizați noul format de fișier.


Când creați un nou document în Word 2007, apoi salvați documentul, va fi ales automat noul format de fișier.
Verificați acest lucru privind cu atenție la caseta de dialog Salvare ca. Observați cum caseta Tip fișier indică Document Word. Aceasta înseamnă că se utilizează noul format de fișier.


Extensie de fișier La ce se utilizează
.docx Un document standard Word fără macrocomenzi sau cod
.dotx Un șablon Word fără macrocomenzi sau cod
.docm Un document Word care poate conține macrocomenzi sau cod
.dotm Un șablon Word care poate conține macrocomenzi sau cod

Singura diferență evidentă care se va vedea probabil la noile formate de fișier Word apare când utilizați macrocomenzi sau cod. Înainte, existau doar două tipuri de fișiere Word: documente și șabloane (.doc și .dot). Cu Word 2007 există patru tipuri de fișiere: .docx, .dotx, .docm și .dotm („x” este de la XML și „m” de la macrocomandă).
Documentele și șabloanele de bază (.docx și .dotx) nu mai pot conține macrocomenzi sau cod, ceea ce le face mai sigure pentru utilizarea zilnică — nimeni nu mai poate ascunde cod într-un document. Dar, deoarece macrocomenzile sunt lucruri utile, există două tipuri suplimentare de fișiere care acceptă documente și șabloane ce conțin cod: .docm și .dotm.

Panglica afișând Mod compatibilitate

Cum aflați dacă Word a deschis un document în modul de compatibilitate.


Probabil vă întrebați ce se întâmplă când deschideți documentele mai vechi în noua versiune de Word.
Word 2007 poate deschide fișiere create în orice versiune anterioară de Word, de la 1.0 până la 2003. Word va deschide documentele mai vechi în modul de compatibilitate. Vă dați seama de acest lucru deoarece în partea de sus a documentului apare „(Mod compatibilitate)” lângă numele fișierului.

Comanda SmartArt și Galeria de nomograme în modul de compatibilitate

În modul de compatibilitate, această casetă de dialog pentru nomograme nu are așa multe opțiuni.


Și ce este de fapt modul de compatibilitate? Pe scurt, Word vă spune că documentul utilizează un format de fișier mai vechi. Deoarece acel format de fișier nu recunoaște unele dintre noile caracteristici din noua versiune de Word, aceste caracteristici sunt fie dezactivate, fie modificate pentru a se potrivi cu o versiune mai veche de Word.
În exemplul arătat aici, un document Word 2003 mai vechi a fost deschis în noua versiune de Word. Observați că bara de titlu include (Mod compatibilitate). Așa cum se poate vedea, caseta de dialog Alegeți o reprezentare grafică SmartArt nu apare deloc — în schimb apare Galerie nomograme. De fapt, această Galerie nomograme este ca cea din Word 2003 și are aceeași serie de funcții.
Este o idee bună să rămâneți în modul de compatibilitate dacă veți partaja documentele cu o serie de persoane care utilizează versiuni vechi de Word. Astfel, ceea ce vedeți dvs. vor vedea și ceilalți. Și veți avea capacitatea să anticipați ceea ce ei pot face sau nu în versiunea lor de Word.

Comanda Conversie din meniul care se deschide din butonul Microsoft Office

Cum se face conversia fișierelor la noul format de fișier.


Se poate face conversia unui document mai vechi la noul format de fișier? Natural. Având documentul deschis în Word 2007, doar faceți clic pe Butonul Microsoft Office, apoi faceți clic pe comanda Conversie din meniu.
Această conversie oferă avantajele noului format (face fișierele mai mici, mai sigure și nu numai atât) și, de asemenea, pune la dispoziție noile caracteristici în forma lor completă, fără compromisuri. De exemplu, veți avea la dispoziție toate opțiunile pe care le-ați văzut în caseta Alegeți o reprezentare grafică SmartArt, nu doar setul redus.
Notă    Dacă aveți Windows configurat să afișeze extensiile de fișier, numele de fișier se schimbă din Documentul meu.doc în Documentul meu.docx. Acest „x” vine de la XML.

Casetă de dialog

Acest mesaj apare atunci când cineva încearcă să deschidă un document din Word 2000.


Dacă veți partaja documente cu o serie de persoane, există metode pe care este bine să le știți. Să parcurgem câteva situații în care este posibil să vă regăsiți pe măsură ce utilizați noua versiune de Word.
Să presupunem că utilizați noul format de fișier, fie prin crearea de noi documente și salvarea lor, fie prin actualizarea lor cu ajutorul comenzii Conversie din meniul care se deschide de la Butonul Microsoft Office.
Să presupunem că un prieten al dvs., Iulian, are o versiune de Word mai veche, din pachetul Office 2000. Doriți să îi trimiteți prin poșta electronică documentul dvs. cel mai recent. Poate să îl deschidă?
Da, poate. Când Iulian face clic pe document, dacă instalarea sa Office 2000 este actualizată cu cele mai recente corecții și pachete service pack, va fi întrebat dacă dorește să descarce un convertor care îi va permite să vă deschidă documentul.
Acum, documentul pe care îl deschide Iulian nu va arăta exact ca cel creat de dvs., deoarece multe caracteristici din noua versiune de Word care nu există în versiunea sa. Încă mai poate să îl deschidă și va avea posibilitatea să lucreze cu el și să vi-l trimită înapoi.
Notă    Convertorul funcționează doar cu Office 2000 SP3, Office XP SP3 și Office 2003 SP1. Funcționează doar pe următoarele sisteme de operare: Windows 2000 SP4, Windows XP SP1 și Windows Server 2003.
Comanda Salvare ca din meniul care se deschide din butonul Microsoft Office

Cum se salvează un document creat în noua versiune de Word într-un format de fișier mai vechi.

Dacă vă întrebați dacă destinatarul unui mesaj a actualizat oare ediția sa de Office 2000, poate fi de preferat să salvați documentul cu un format de fișier mai vechi înainte de a-l trimite către acesta. Iată cum:
Explicație 1 Faceți clic pe Butonul Microsoft Office și, în meniu, indicați spre săgeata de la capătul comenzii Salvare ca.
Explicație 2 Faceți clic pe Format Word 97-2003 din lista de opțiuni.
Este posibil să fiți avertizați că salvarea în formatul de fișier mai vechi poate face ca anumite caracteristici să se piardă sau să se modifice. De exemplu, dacă documentul conține o nouă nomogramă, Word vă va anunța că nomograma va fi combinată într-un singur obiect needitabil. Astfel vă asigurați că destinatarul poate măcar să vadă nomograma. Dar nu va avea posibilitatea să o editeze, deoarece versiunea sa de Word nu știe cum să lucreze cu această nouă caracteristică.





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu