marți, 21 ianuarie 2014

Ce trebuie să știți înainte de a crea un șablon

Ce trebuie să știți înainte de a crea un șablon

Atunci când vă gândiți la tipul de șablon pe care doriți să îl construiți și la persoanele care îl pot utiliza, țineți cont de aceste aspecte.
În acest articol

Probleme geopolitice

Este dificil să proiectați pentru fiecare persoană care poate utiliza un șablon. Pentru a face ca șabloanele să devină acceptabile pentru mai mulți clienți, este util să recunoașteți și să evitați problemele geopolitice obișnuite.
Utilizați următoarele:
  • O varietate de etnicități, vârste și sexe în șabloane
  • Imagini și limbaje religioase doar în context, cum ar fi felicitări sau invitații la sărbători religioase
Luați în considerare următoarele:
  • Fotografii, ilustrații și imagini artistice care includ gesturi cu mâinile îi pot ofensa pe unii clienți
  • Hărțile și semnalizările pot fi imagini sensibile
Începutul paginii Începutul paginii

Publicul țintă

Asigurați-vă că întregul conținut este adecvat pentru publicul țintă. De exemplu, expresiile colocviale, referințele la simbolurile monetare și indicațiile de timp sau alte unități de măsură trebuie să se conformeze convențiilor locale de la locul în care intenționați să fie publicat șablonul.
Începutul paginii Începutul paginii

Simplitatea utilizării (accesibilitatea)

Unii clienți vor lucra cu șabloanele dvs. utilizând caracteristici de accesibilitate, cum ar fi cititoarele de ecran și setările de contrast înalt. Modul în care dezvoltați șabloanele (de exemplu, opțiunea dvs. pentru culoarea de font, culoarea de fundal și aspectul) poate influența simplitatea utilizării lor de către clienți.
Pentru mai multe informații, consultați Instrucțiuni pentru a crea șabloane mai accesibile pentru utilizatorii cu dizabilități).
Începutul paginii Începutul paginii

Acuratețea tehnică

Toate informațiile pe care le furnizați într-un șablon trebuie să fie potrivite nivelului dvs. de cunoștințe. Caracteristicile tehnice, cum ar fi macrocomenzile sau calculele trebuie să funcționeze corect. Dacă un șablon conține erori sau dacă nu funcționează așa cum vă așteptați, poate fi șters de pe site-ul web.
Începutul paginii Începutul paginii

Standarde editoriale

Asigurați-vă că toate informațiile din șabloane îndeplinesc standardele editoriale recunoscute pentru ortografie, gramatică, punctuație și sintaxă. Consultați cele mai recente ediții ale unor surse editoriale de renume, cum ar fi ultimele ediții DEX și DOOM pentru limba română.
În cazul în care creați un șablon de document pentru a-l utiliza într-un anumit domeniu industrial sau într-o anumită profesie, cum ar fi o scrisoare de afaceri, un raport tehnic sau un material legal, asigurați-vă că stilul documentului îndeplinește cele mai recente standarde publicate. Este responsabilitatea dvs. să actualizați aceste șabloane în cazul în care stilurile sau cerințele se modifică.
Începutul paginii Începutul paginii

Cerințe legale de numire

 Important   Din motive care țin de drepturile de autor, de mărcile înregistrate și de confidențialitate, asigurați-vă că toate numele de persoană sau firmă, adresele, numerele de telefon, adresele URL de site-uri Web și adresele de poștă electronică din șabloane îndeplinesc cerințele legale Microsoft pentru numire. Pentru mai multe informații, consultați indicațiile referitoare la substituenți exemple de text online pentru fiecare produs pentru care creați șabloanele.
Începutul paginii Începutul paginii

Drepturi de a redistribui conținutul

Dacă aveți întrebări sau doriți mai multe informații legate de modul în care dvs. sau Microsoft aveți posibilitatea să redistribuiți șabloanele, contactați reprezentantul Microsoft.
Începutul paginii Începutul paginii

Sfaturi și instrumente pentru lucrul în Microsoft Office

Pentru informații legate de noutățile din produsele Microsoft Office sau pentru a găsi ajutor și instrucțiuni, vizitați site-ul web Ajutor și articole introductive Microsoft Office.
Pentru mai multe informații despre cum se salvează un fișier Office 2010 ca șablon, consultați:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu