joi, 23 ianuarie 2014

Deschiderea sau editarea unui fișier într-o bibliotecă

Deschiderea sau editarea unui fișier într-o bibliotecă

Metoda selectată pentru a deschide sau a edita un fișier într-o bibliotecă depinde de acțiunea pe care doriți să o aplicați fișierului.
Atunci când faceți clic pe un fișier din unele programe compatibile cu Windows SharePoint Services 3.0, cum ar fi Microsoft Office Word 2007, aveți opțiunea de a vizualiza o copie doar în citire a fișierului sau să deschideți fișierul pentru editare. Opțiunea vă ajută să deschideți fișierul într-un mod care corespunde cu intențiile dvs.
 Notă   Cele mai multe tipuri comune de fișiere, cum ar fi documente și foi de calcul, se pot vizualiza sau edita dintr-o bibliotecă în Windows SharePoint Services 3.0. Dacă sistemul nu recunoaște un tip de fișier  - de exemplu, deoarece niciun program din sistem nu este asociat tipului de fișier - fișierul se poate descărca sau salva local. Mai târziu, acesta se poate deschide cu un program care recunoaște tipul de fișier.

Deschiderea unei copii doar în citire a fișierului

  1. Dacă biblioteca nu este deja deschisă, faceți clic pe numele său în Lansare rapidă.
Dacă nu apare numele bibliotecii, faceți clic pe Vizualizare întreg conținutul site-ului, apoi pe numele bibliotecii.
  1. Faceți clic pe numele fișierului pe care doriți să-l deschideți, apoi alegeți una dintre variantele următoare:
    • Dacă deschideți un fișier creat în unele programe compatibile cu Windows SharePoint Services 3.0, cum ar fi Office Word 2007, vedeți o casetă de dialog care vă întreabă cum doriți să deschideți fișierul. Dacă apare caseta de dialog, selectați opțiunea de a deschide fișierul ca doar în citire.
    • În alte programe, cum ar fi o versiune anterioară a unui program sau un program care nu este compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, fișierul se deschide automat ca doar în citire atunci când faceți clic pe acesta.
Dacă intenționați să editați fișierul, nu-l deschideți făcând clic pe el; indicați spre numele fișierului pentru a afișa o săgeată în jos. Faceți clic pe săgeata verticală, apoi, în meniul care apare, faceți clic pe Editare înAplicație.
  • În bibliotecile de imagini, proprietățile imaginii apar atunci când faceți clic pe fișier. Imagina se poate examina în secțiunea Examinare sau se poate vedea ca o copie doar în citire în fereastra browserului, faceți clic pe examinarea imaginii sau pe numele imaginii.
 Notă   Dacă efectuați modificări pe care doriți să le păstrați în timp ce vizualizați fișierul doar în citire, fișierul nu se poate salva direct la bibliotecă și să păstreze același nume de fișier. Însă, lucrul se poate păstra. Fișierul se poate redenumi și salva în biblioteca de documente sau se poate salva pe hard disk și apoi se poate încărca mai târziu. Dacă încărcați fișierul mai târziu, acesta se poate încărca drept versiune a fișierului existent dacă versiunile se urmăresc, astfel încât să fie parte a fișierului existent.
 Sfat   Unele programe compatibile cu Windows SharePoint Services 3.0 furnizează opțiunea de a edita fișierele doar în citire. În unele cazuri, această opțiune apare pe o bară de instrumente în partea de sus a fișierului. Utilizarea acestei opțiuni este utilă dacă deschideți pentru prima dată fișierul pentru a-l citi, apoi decideți că este nevoie să editați fișierul.
Începutul paginii Începutul paginii

Verificarea la ieșire a unui fișier

Atunci când verificați la ieșire un fișier, asigurați-vă că alte persoane nu au posibilitatea să facă modificări la fișier în timp ce îl editați. Ceilalți utilizatori nu văd modificările până nu verificați la intrare fișierul.
Se poate ca organizația să vă solicite să verificați la ieșire fișierul pentru a-l edita. Acest lucru împiedică modificarea simultană a fișierului de către mai multe persoane, ceea ce contribuie la evitarea conflictelor de editare și confuziilor. În bibliotecile care solicită verificarea la ieșire, fișierul se verifică automat la ieșire atunci când îl editați, dacă nu ați verificat deja fișierul la ieșire.
  1. Dacă biblioteca nu este deja deschisă, faceți clic pe numele său în Lansare rapidă.
Dacă nu apare numele bibliotecii, faceți clic pe Vizualizare întreg conținutul site-ului, apoi pe numele bibliotecii.
  1. Indicați spre numele fișierului pentru a afișa o săgeată verticală.
Într-o bibliotecă de imagini, faceți clic pe fișier, apoi, în proprietățile care apar, faceți clic pe Verificare la ieșire.
  1. Faceți clic pe săgeata care apare, iar în meniul care apare faceți clic pe Verificare la ieșire.
Atunci când fișierele, cu excepția imaginilor, se verifică la ieșire, pictograma fișierului din bibliotecă se modifică pentru a indica faptul că fișierul este verificat la ieșire Verificat la ieșire. Atunci când se verifică o imagine la ieșire, butonul de pe pagina de proprietăți se modifică la Verificare la intrare.
  1. Dacă programul pe care îl utilizați pentru a edita fișierul este compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, vedeți un mesaj care vă întreabă dacă doriți să lucrați cu fișierul ca schiță locală. Dacă doriți să lucrați cu o copie a fișierului pe hard disk, lăsați caseta de selectare Utilizare folder schițe locale bifată. Dacă doriți ca o copie schiță să fie stocată pe server în timp ce o verificați la ieșire, debifați caseta de selectare.
 Note 
  • Mai târziu, dacă decideți să verificați la intrare fișierul fără a salva modificările, modificările se pot înlătura. Toate modificările făcute în timp ce fișierul s-a verificat la ieșire se pierd. Fișierul revine la ultima versiune modificată la intrare și nu se păstrează un istoric de versiuni pentru modificările nesalvate.
  • Fișierul se poate verifica la intrare, astfel încât ceilalți să vadă modificările, și se poate păstra verificat la ieșire pentru a se continua lucrul cu acesta. Pentru a face acest lucru, bifați caseta de selectare Mențineți documentul verificat la ieșire după verificarea la intrare a acestei versiuni atunci când verificați din nou fișierul la intrare.
Începutul paginii Începutul paginii

Editarea fișierelor

În funcție de modul de configurare a bibliotecii, se poate să vi se solicite să verificați fișierul la ieșire înainte de a-l edita, ceea ce împiedică modificarea simultană a acestuia de către mai multe persoane. Dacă altă persoană a verificat fișierul la ieșire, editarea acestuia nu este posibilă.
Dacă nu verificați fișierul la ieșire înainte de a-l edita, fișierul poate fi editat de altă persoană în timp ce lucrați cu el. Atunci când două sau mai multe persoane lucrează simultan cu fișierul, este posibilă suprascrierea din greșeală modificărilor.
  1. Dacă biblioteca nu este deja deschisă, faceți clic pe numele său în Lansare rapidă.
Dacă nu apare numele bibliotecii, faceți clic pe Vizualizare întreg conținutul site-ului, apoi pe numele bibliotecii.
  1. Alegeți una dintre următoarele:
    • Dacă deschideți un fișier creat într-un program compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, cum ar fi Office Word 2007, faceți clic pe fișier. Dacă vedeți o casetă de dialog care vă întreabă cum să se deschidă fișierul, selectați opțiunea de a edita fișierul.
    • Dacă editați fișierul într-o versiune anterioară a programului sau într-un program care nu este compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, indicați spre numele fișierului pentru a afișa o săgeată în jos. Faceți clic pe săgeata în jos, iar în meniul care apare faceți clic pe Editare înProgram.
    • Într-o bibliotecă de imagini, bifați casetele de selectare pentru imaginile pe care le editați. În meniul Acțiunimeniu Acțiuni, faceți clic pe Editare.
  2. În funcție de setările pentru bibliotecă și de programul utilizat pentru editarea fișierului, se poate să vedeți un mesaj la deschiderea fișierului. De exemplu, se poate ca mesajul să vă întrebe dacă este sigur să deschideți fișierul sau să vă notifice că fișierul se verifică la ieșire, dacă biblioteca solicită verificarea la ieșire a fișierelor. Dacă doriți să continuați, răspundeți la mesaj făcând clic pe OK sau pe echivalent.
  3. Editați și salvați fișierul, apoi închideți programul.
  4. Dacă fișierul este verificat la ieșire și programul utilizat este compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, vi se solicită să verificați fișierul la intrare atunci când îl închideți. Dacă nu verificați fișierul la intrare acum, acesta se poate verifica la intrare mai târziu, utilizând meniul vertical al fișierului din bibliotecă.
 Note 
  • Dacă editați fișierul, dar nu îl verificați la ieșire, mesajele apar atunci când salvați fișierul înapoi la bibliotecă. Dacă fișierul este verificat la ieșire, modificările apar atunci când verificați fișierul la intrare.
  • În funcție de modul de configurare a bibliotecii, se poate să vi se solicite informații suplimentare despre fișier atunci când îl salvați. De exemplu, se poate să vi se solicite să alegeți tipul de conținut al fișierului sau să introduceți mai multe detalii despre fișier.
Începutul paginii Începutul paginii

Lucrul offline cu un fișier dintr-o bibliotecă de documente

Dacă editați fișierul dintr-o bibliotecă de documente utilizând un program compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, cum ar fi Office Word 2007, aveți posibilitatea să verificați la ieșire fișierul și să lucrați cu acesta pe hard disk. În funcție de server, lucrul cu fișierele pe hard disk poate fi mai rapid decât lucrul cu fișierele pe server.
Trebuie să fiți conectat la server pentru a verifica la ieșire fișierul, dar aveți posibilitatea să lucrați cu fișierul Într-un folder de schițe server din computer, chiar dacă nu vă conectați la server. De exemplu, aveți posibilitatea să verificați la ieșire un fișier din site-ul Windows SharePoint Services, apoi să lucrați mai târziu cu acesta pe computerul portabil. Indiferent de locul în care lucrați cu fișierele, copia de pe server se actualizează atunci când verificați fișierul din nou la intrare.
Această opțiune este disponibilă doar pentru bibliotecile de documente.
  1. Dacă biblioteca nu este deja deschisă, faceți clic pe numele său în Lansare rapidă.
Dacă nu apare numele bibliotecii, faceți clic pe Vizualizare întreg conținutul site-ului, apoi pe numele bibliotecii.
  1. Indicați spre numele fișierului din bibliotecă pentru a afișa o săgeată în jos.
  2. Faceți clic pe săgeata în jos, apoi faceți clic pe Verificare la ieșire.
  3. În caseta de dialog, bifați caseta de dialog Utilizare folder schițe locale.
 Notă   Dacă verificați la ieșire un fișier creat de un program care nu este compatibil cu Windows SharePoint Services 3.0, caseta de dialog Utilizare folder schițe locale nu apare și nu se poate lucra offline cu fișierul.
  1. Editați fișierul, apoi verificați-l din nou la intrare când terminați.
 Notă   În unele programe compatibile cu Windows SharePoint Services 3.0, se poate modifica locația folderului schițe locale unde sunt amplasate fișierele în timp ce se verifică la ieșire. Pentru mai multe informații, consultați Ajutor în program.
 Sfat   De asemenea, biblioteca se poate conecta la unele programe de poștă electronică ce sunt compatibile cu Windows SharePoint Services 3.0, cum ar fi Microsoft Office Outlook 2007, astfel încât fișierele să fie citite, editate și cătate offline. Pentru mai multe informații, consultați Ajutor în programul de poștă electronică.
Începutul paginii Începutul paginii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu