marți, 21 ianuarie 2014

Urmărirea versiunilor unui fișier într-o bibliotecă SharePoint

Urmărirea versiunilor unui fișier într-o bibliotecă SharePoint

Aveți posibilitatea să urmăriți versiunile unui fișier pe care îl verificați dintr-o bibliotecă de documente pe un site Windows SharePoint Services 3.0 sau un site Microsoft Office SharePoint Server 2007, dacă biblioteca are activat controlul versiunilor.
 Notă   Deși aveți posibilitatea să efectuați majoritatea acestor proceduri din biblioteca SharePoint, acest articol pune accentul pe ceea ce se poate realiza din programul 2007 Microsoft Office system. Pentru mai multe informații despre efectuarea acestor proceduri din biblioteca SharePoint, consultați linkurile din secțiunea Vedeți și.
În acest articol

Lucrul cu versiunile majore și minore

Când este activat controlul versiunii într-o bibliotecă SharePoint, versiunile anterioare ale unui fișier se stochează în bibliotecă, astfel încât să vedeți informațiile despre versiunile anterioare, să vizualizați versiunile anterioare și chiar să înlocuiți o versiune curentă cu una mai veche, toate acestea fără a părăsi programul Ediția Office 2007. Urmărirea versiunilor unui fișier într-o bibliotecă SharePoint vă permite să gestionați mai bine conținutul în timpul revizuirii. Controlul versiunii este util mai ales atunci când mai multe persoane lucrează împreună pentru a crea un fișier sau atunci când fișierul trece prin mai multe etape de dezvoltare și revizuire, deoarece aveți posibilitatea să comparați modificările efectuate în diferitele versiuni.
Pentru a lucra cu diferite versiuni ale unui fișier care este stocat într-o bibliotecă SharePoint, trebuie mai întâi să deschideți fișierul dintr-o bibliotecă SharePoint care are activat controlul versiunii. După ce deschideți fișierul din bibliotecă, vor apărea opțiuni suplimentare de Server, inclusiv opțiuni pentru controlul versiunii, sub butonul Microsoft Office.
O bibliotecă care are activat controlul versiunii poate fi configurată să urmărească numai versiuni majore ale fișierelor sau poate fi configurată să urmărească atât versiunile majore, cât și versiunile minore.
Mai jos sunt trecute principalele avantaje ale urmăriri versiunilor majore și minore.
  • Persoanele pot să vadă cu ușurință când se efectuează modificări semnificative într-un fișier.
  • Biblioteca poate fi configurată pentru ca versiunile minore să fie vizualizate numai de către anumite persoane, astfel încât să lucrați pe o schiță fără a permite tuturor utilizatorilor bibliotecii să o vadă.
Începutul paginii Începutul paginii

Activarea controlului versiunii într-o bibliotecă

Pentru a păstra versiunile anterioare ale fișierelor, trebuie să activați mai întâi controlul versiunii din interiorul bibliotecii SharePoint.
 Notă   Pentru a activa controlul versiunii, trebuie să aveți permisiunea de a proiecta o listă sau o bibliotecă.
  1. Pe site-ul SharePoint, deschideți biblioteca pentru care doriți să activați controlul versiunii.
În meniul Setări Meniul Setări, faceți clic pe setările pentru tipul de bibliotecă pe care o deschideți.
De exemplu, într-o bibliotecă de documente, faceți clic pe Setări bibliotecă de documente.
  1. Sub Setări generale, faceți clic pe Setări versiune.
  1. Sub Istoric versiuni document, selectați tipul de control al versiunii dorit:
    • Pentru a urmări numai versiunile majore, faceți clic pe Creare versiuni majore.
    • Pentru a urmări atât versiunile majore cât și cele minore, faceți clic pe Creare versiuni majore și minore (ciorne).
  2. Faceți clic pe OK.
Începutul paginii Începutul paginii

Salvarea unui fișier ca versiune majoră sau minoră

Următoarea procedură începe cu verificarea fișierului dintr-o bibliotecă, deoarece alegeți să salvați un fișier ca versiune majoră sau minoră atunci când îl introduceți într-o bibliotecă. Dacă biblioteca urmărește versiunile majore și minore și efectuați modificări într-un fișier fără a-l scoate din bibliotecă, atunci, când salvați fișierul, el se salvează automat ca versiune minoră. Dacă scoateți mai întâi fișierul, aveți posibilitatea să alegeți cu ce tip de versiune salvați fișierul și aveți posibilitatea să furnizați comentarii despre versiune.
  1. În bibliotecă, faceți clic pe numele documentul pentru a-l deschide în programul Ediția Office 2007.
  2. Pentru a scoate fișierul, faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, faceți clic pe Server, apoi pe Verificare la ieșire.
Documentele Word se deschid deseori în vizualizarea Ecran complet în mod implicit. Dacă se întâmplă aceasta pentru documentul dvs., trebuie să faceți clic pe Închidere pentru a comuta la vizualizarea Aspect pagină imprimată înainte să terminați acest pas.
  1. Editați fișierul.
  2. Pentru a introduce fișierul, faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, pe Server, apoi pe Verificare la intrare
  3. Dacă vi se solicită să introduceți o versiune majoră sau minoră, faceți clic pe Versiune minoră dacă ați făcut o modificare minoră sau pe Versiune majoră dacă ați făcut o modificare majoră.
    • O versiune majoră, care poate fi considerată fișier publicat, este vizibilă oricui are permisiunea să citească fișierul.
    • O versiune minoră, care poate fi considerată schiță, poate fi vizibilă numai celor care au permisiunea de a edita fișierul.
 Notă   Persoanele care pot să vizualizeze schița se stabilesc prin setările din secțiunea Securitate element ciornă din Setări versiune din Setări bibliotecă de documente din biblioteca dvs.
  1. Adăugați comentarii la versiune, apoi faceți clic pe OK.
 Notă   Dacă biblioteca este configurată să necesite aprobare înainte de publicarea unei versiuni, alți utilizatori ai bibliotecii nu vor avea posibilitatea să vizualizeze fișierul până când este aprobat. De asemenea, este posibil să vi se prezinte un formular de flux de lucru după ce selectați modul în care doriți să introduceți fișierul. Pentru mai multe informații despre cine poate vizualiza schițele și despre formularele de flux de lucru, consultați linkurile din secțiunea Vedeți și.
Începutul paginii Începutul paginii

Vizualizarea proprietăților unei versiuni anterioare ale unui fișier

În timp ce vizualizați sau editați un fișier în programul Ediția Office 2007, aveți posibilitatea să să vizualizați proprietățile (metadatele) unei versiuni anterioare ale fișierului. Printre proprietăți se numără informații despre când s-a modificat fișierul și cine l-a modificat. În biblioteci, istoricul versiunii poate să conțină comentarii pe care utilizatorii le-au făcut despre modificările lor.
 Notă   Această procedură se aplică numai pentru fișierele care se află în biblioteci care au activat controlul versiunii.
  1. Cu fișierul deschis în programul Ediția Office 2007, faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, pe Server, apoi pe Vizualizare istoric versiuni.
Caseta de dialog Versiuni salvate pentru nume fișier afișează o listă cu toate versiunile anterioare ale fișierului, împreună cu informații, cum ar fi numărul de versiuni, când s-a modificat fiecare versiune, cine a efectuat modificările și orice comentarii adăugate.
 Sfat   Pentru a vedea un document întreg, în coloana Comentarii, faceți clic pe comentariu pentru a deschide caseta de dialog Verificare comentarii la intrare.
 Notă   Dacă biblioteca este configurată să permită toate versiunile majore și minore, coloana Nr. din caseta de dialog Versiuni salvate pentru nume fișier utilizează numerotarea pentru a afișa care sunt versiunile majore și minore. Versiunile majore sunt desemnate de numere întregi iar versiunile minore de numere zecimale.
 Notă   De asemenea, aveți posibilitatea să vizualizați istoricul versiunilor din bibliotecă. Pentru mai multe informații, consultați linkurile din secțiunea Vedeți și.
Începutul paginii Începutul paginii

Vizualizarea unei versiuni anterioare a unui fișier

În timp ce vizualizați sau editați un fișier în programul Ediția Office 2007, aveți posibilitatea să vizualizați o versiune anterioară a fișierului fără a suprascrie versiunea curentă. Pentru fișiere .aspx, aveți posibilitatea să vizualizați numai detaliile despre modificările efectuate în acele fișiere, nu și paginile create de acele fișiere.
 Notă   Această procedură se aplică numai pentru fișierele care se află în biblioteci cu controlul versiunii activat.
  1. Faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, pe Server, apoi pe Vizualizare istoric versiuni.
  2. În caseta de dialog Versiuni salvate pentru nume fișier, faceți clic pe versiunea anterioară pe care doriți să o vizualizați, apoi pe Deschidere.
 Notă   De asemenea, aveți posibilitatea să vizualizați o versiune anterioară din interiorul bibliotecii. Pentru mai multe informații, consultați linkurile din secțiunea Vedeți și.
Începutul paginii Începutul paginii

Restabilirea versiunii anterioare a unui fișier

Ați făcut o greșeală în versiunea curentă? Sau poate că doriți să restabiliți o parte dintr-un fișier pe care l-ați șters. În timp ce vizualizați sau editați un fișier din programul Ediția Office 2007, aveți posibilitatea să înlocuiți cu ușurință versiunea curentă cu o versiune anterioară. Versiunea curentă devine atunci parte din istoricul versiunii.
 Notă   Această procedură se aplică numai pentru fișiere care se află în biblioteci cu controlul versiunii activat.
  1. Faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, pe Server, apoi pe Vizualizare istoric versiuni.
  2. În caseta de dialog Versiuni salvate pentru nume fișier, faceți clic pe versiunea anterioară pe care doriți să o vizualizați, apoi pe Restabilire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu