luni, 20 ianuarie 2014

Optimizează parametrii conexiunii la Internet pentru a naviga și descărca mai rapid!

Optimizează parametrii conexiunii la Internet pentru a naviga și descărca mai rapid!


Începem anul vorbind despre un program care optimizează parametrii conexiunii la Internet pentru a ne permite să navigăm și să descărcăm mai rapid, oferindu-ne în acest fel posibilitatea de a profita din plin de capacitatea pachetului contractat.

Optimizarea conexiunii cu Auslogics Internet Optimizer

Auslogics Internet Optimizer
Auslogics Internet Optimizer, așa cum am spus și la începutul articolului, analizează sistemul în căutarea acelor parametrii ce pot fi optimizați astfel încât pierderea de performanță a conexiunii la Internet să fie minimă.

Mai pe înțelesul tuturor, programul ajustează setările adaptorului de rețea, a sistemului de operare și a aplicațiilor cu utilizează conexiunea la Internet, pentru tipul de conexiune disponibil.
Notă:
La instalarea aplicației vă recomand să deselectați casetele “Install the Auslogics Toolbar and make Ask my default search provider” și “Set Ask.com as my homepage“.
Auslogics Internet Optimizer - Instalare
Atunci când vom rula Auslogics Internet Optimizer pentru prima dată, ni se va cere să selectăm tipul de conexiune contractat cu furnizorul de servicii la Internet; avem la dispoziție trei opțiuni:
  • Conexiune Rapidă (superioară a 1 mbps)
  • Conexiune Medie (1 mbps sau mai puțin)
  • Conexiune Lentă (128 kbps sau mai puțin)
Alegem opțiunea care în cazul nostru se apropie cel mai mult de realitate apoi facem click pe “Analyze“:
Auslogics Internet Optimizer - Asistent
Auslogics Internet Optimizer va testa diverse setări pentru a ne recomanda cea mai bună configurație posibilă:
Auslogics Internet Optimizer: Analiză conexiune
La finalizarea scanării, va fi afișată o listă cu parametrii ce trebuiesc ajustați tipului de conexiune disponibilă, pentru asigurarea unei comunicări mai bune a PC-ului cu “rețeaua rețelelor“:
Auslogics Internet Optimizer: rezultate analiză
Un click pe “Optimize” va fi suficient pentru ca Auslogics Internet Optimizer să pună în aplicarea setările recomandate.
Când a terminat, ne va recomanda să repornim calculatorul pentru ca noua configurație să fie înregistrată și utilizată atât de sistemul de operare cât și de programele care au nevoie de acces la Internet pentru a funcționa.
Optimizare completată » Repornire PC
Din câte am observat în perioadă 24 decembrie ’11 » 01 ianuarie ’12Auslogics Internet Optimizer a configurat conexiunea mult mai bine decât SG TCP Optimizer; preferatul meu până astăzi, când, mulțumit fiind de rezultatele obținute cu protagonistul acestui articol în PC-ul de teste, am decis să-l pensionez anticipat. Cel puțin pentru o perioadă…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu