marți, 21 ianuarie 2014

Ce este nou în Microsoft Office PowerPoint 2007

Ce este nou în Microsoft Office PowerPoint 2007


Ce este nou în PowerPoint 2007
Pentru a contribui la crearea prezentărilor cu aspect profesional, Microsoft Office PowerPoint 2007 furnizează un set cuprinzător de caracteristici pe care aveți posibilitatea să le utilizați pentru a crea și a formata informațiile. Se pot crea și adăuga reprezentări grafice SmartArt cu o calitate înaltă prin doar câteva clicuri de mouse.
Buton Descărcarea versiunii de încercare gratuite Office 2007 (în limba engleză)
Ce intenționați?

Crearea și livrarea prezentărilor dinamice

Un aspect nou și intuitiv

Office PowerPoint 2007 are o interfață utilizator nouă, intuitivă, denumită Interfața utilizator Microsoft Office Fluent, care contribuie la crearea unor prezentări mai bune mult mai rapid decât în versiunile mai vechi de PowerPoint. Office PowerPoint 2007 oferă efecte noi și îmbunătățite, teme și opțiuni de formatare îmbunătățite care se pot utiliza pentru a crea prezentări cu aspect deosebit, dinamice, într-o fracțiune din timpul pe care obișnuiați să-l consumați. Aveți posibilitatea să:
  • Găsiți caracteristici și comenzi în file clasificate intuitiv și în grupuri înrudite.
  • Salvați timp și să creați prezentări mai bune atunci când selectați opțiuni de formatare accesibile rapid din galerii de Stiluri rapide predefinite, aspecte, formate de tabel, efecte și altele.
  • Profitați de caracteristica examinare în direct, pentru a examina opțiunile de formatare înainte de a aplica.
Ilustrația următoare arată un exemplu de Panglică, o componentă a Interfață utilizator Office Fluent.
Panglică
Explicație 1 Filele sunt proiectate pentru a fi orientate către activități.
Explicație 2 Grupuri în interiorul cărora fiecare filă împarte o activitate în subactivități.
Explicație 3 Butoanele de comandă din fiecare grup îndeplinesc o comandă sau afișează un meniu de comenzi.
Pentru ajutor în găsirea comenzilor Microsoft Office PowerPoint 2003 în interfața nouă PowerPoint 2007, consultați articolul Referință: Locațiile comenzilor PowerPoint 2003 în PowerPoint 2007.

Teme și stiluri rapide

Office PowerPoint 2007 este însoțit de teme, aspecte și stiluri rapide noi, care oferă o paletă largă de opțiuni atunci când formatați prezentările. În trecut, formatarea unei prezentări lua mai mult timp, deoarece trebuia să alegeți opțiunile de culoare și stil individual pentru tabele, diagrame și reprezentări grafice și să vă asigurați că acestea se potrivesc unele cu altele. Temele simplifică procesul de creare a prezentărilor profesionale. Doar selectați tema dorită, iar PowerPoint 2007 face restul. Cu un singur clic, fundalul, textul, reprezentările grafice, diagramele și tabelele se modifică pentru a reflecta tema selectată, asigurându-se că toate elementele din prezentare sunt complementare. Și, mai ales, se poate aplica aceeași temă pe care o aplicați în prezentare la un document Microsoft Office Word 2007 sau la o foaie de lucru Microsoft Office Excel 2007.
După aplicarea temei la prezentare, galeriile Stiluri rapide se modifică pentru a se adapta la acea temă specifică. Ca rezultat, toate noi reprezentări grafice SmartArt, tabelele, diagramele, WordArt sau text pe care le inserați în prezentare se potrivesc automat cu tema existentă. Prin culori temă consistente, toate materialele pot avea un aspect relevant și profesional.

Aspecte particularizate de diapozitive

În Office PowerPoint 2007, nu mai sunteți legat de aspectele predefinite. Acum, aveți posibilitatea să creați propriile aspecte particularizate, care pot conține oricât de mulți substituenți; elemente cum ar fi diagrame, tabele, filme, imagini, elemente grafice SmartArt și miniaturi; și chiar mai multe seturi de coordonatori de diapozitive cu aspecte particularizate pentru diverse subiecte de diapozitiv. De asemenea, aveți posibilitatea să salvați aspectele pe care le particularizați și creați, pentru utilizare ulterioară.
Pentru informații suplimentare despre aspectele standard și particularizat ale diapozitivelor, consultați articolul Informații generale despre aspecte.

Reprezentări grafice SmartArt de calitate înaltă

În trecut, era nevoie să angajați un proiectant profesionist pentru a crea diagrame de calitate înaltă. Însă, diagramele primite de la proiectant se salvau ca imagini imposibil de editat. Acum, cu reprezentările grafice SmartArt, se pot crea ilustrații editabile ale informațiilor într-o prezentare Office PowerPoint 2007 simplu și fără ajutorul unui proiectant profesionist. Se pot adăuga efecte vizuale extraordinare la reprezentările grafice SmartArt, la forme, WordArt și la diagrame, inclusiv efecte tridimensionale (3-D), umbre, reflecții, strălucire și altele.
Pentru informații suplimentare despre reprezentările grafice SmartArt, consultați articolul Crearea unei reprezentări grafice SmartArt.

Efecte noi și îmbunătățite

Se pot adăuga efecte cum ar fi umbră, reflecție, strălucire, contururi slabe, încadrare, teșitură și rotație 3-D la forme, reprezentări grafice SmartArt, tabele, text și WordArt în prezentările Office PowerPoint 2007. Nu mai este nevoie să angajați un proiectant profesionist pentru a crea aceste efecte. În schimb, aveți posibilitatea să utilizați efecte profesioniste, ușor de modificat, direct în PowerPoint.
Pentru informații suplimentare despre adăugarea efectelor, consultați articolele următoare:

Opțiuni de text noi

Se pot crea prezentări cu aspect profesionist cu o varietate largă de caracteristici de formatare text, inclusiv încadrarea textului în interiorul unei forme, text în coloane sau vertical în diapozitiv și rigle la nivel de paragraf. De asemenea, se poate selecta acum text discontinuu.
Noile stiluri de caractere furnizează mai multe opțiuni de text. Suplimentar la toate stilurile standard din versiunile anterioare de PowerPoint, în Office PowerPoint 2007 se pot alege majuscule sau majuscule reduse, tăieri sau tăieri duble și sublinieri duble sau color. Se pot adăuga umpleri, linii, umbre, strălucire, dimensionare caractere și efecte 3-D la text.
Dacă utilizați teme, aveți posibilitatea să modificați aspectul prezentării cu doar un clic de mouse. Se pot modifica fonturile temă, culorile temă și efectele temă selectând altă opțiune.
Pentru informații suplimentare despre aceste îmbunătățiri de text, consultați articolul Adăugarea sau ștergerea unei umpleri, a unei schițe sau a unui efect pentru text sau pentru WordArt. Pentru informații suplimentare despre teme, consultați articolul Aplicarea sau particularizarea unei teme de document.

Îmbunătățiri ale tabelelor și ale diagramelor

În Office PowerPoint 2007, tabelele și diagramele au fost reproiectate pentru a da posibilitatea să fie editate mai ușor și să se lucreze mai simplu cu ele. Panglica oferă mai multe opțiuni ușor de găsit pentru editarea tabelelor și a diagramelor. Galeriile Stiluri rapide prezintă toate efectele și opțiunile de formatare de care aveți nevoie pentru a crea tabele și diagrame cu aspect profesionist. Se pot decupa și lipi date, diagrame și tabele din Microsoft Office Excel 2007 mai simplu decât înainte. Datorită temelor, prezentările au acum același aspect ca foile de lucru.
Pentru informații despre crearea tabelelor și a diagramelor cu aspect profesionist în Office PowerPoint 2007, consultați articolele Adăugarea unui tabel la diapozitiv și Utilizarea diagramelor și a reprezentărilor grafice în prezentare.
Pentru informații despre aplicarea sau particularizarea unei teme, consultați articolul Aplicarea sau particularizarea unei teme de document.

Instrumente de verificare

Mai jos sunt unele caracteristici noi ale verificatorului ortografic:
  • Verificatorul ortografic a devenit mai consistent în programele 2007 Microsoft Office system. Exemple de modificări:
  • Verificatorul ortografic 2007 Microsoft Office system include dicționarul francez post-reformă. În Microsoft Office 2003, acesta era un program de completare care trebuia să fie instalat separat. Pentru informații suplimentare, consultați articolul Alegerea modului în care funcționează verificarea ortografică și gramaticală.
  • Se creează automat un dicționar de excludere pentru o limbă, atunci când limba se utilizează pentru prima dată. Dicționarele de excludere obligă verificatorul ortografic să semnalizeze cuvintele pe care trebuie să le evitați. Acestea sunt la îndemână pentru cuvinte obscene sau care nu se potrivesc ghidului de stiluri. Pentru informații suplimentare, consultați articolul Utilizarea dicționarelor de excludere pentru a specifica o ortografie preferată pentru un cuvânt.
  • Verificatorul ortografic poate găsi și semnaliza unele erori contextuale de ortografie. Ați tastat vreodată o greșeală asemănătoare cu următoarea? I will see you their. În Office PowerPoint 2007 se poate activa opțiunea Utilizare corectare ortografică contextuală pentru a obține ajutor în găsirea și remedierea acestui tip de greșeală. Această opțiune este disponibilă atunci când verificați ortografia documentelor în engleză, germană sau spaniolă. Pentru informații suplimentare, consultați articolul Alegerea modului în care funcționează verificarea ortografică și gramaticală.

Vizualizarea pentru prezentator

Dacă utilizați două monitoare, aveți posibilitatea să executați prezentarea Office PowerPoint 2007 de pe un monitor (pe un podium, de exemplu), în timp ce audiența o vizualizează pe cel de-al doilea monitor. Vizualizarea pentru prezentator oferă instrumentele următoare pentru a face mai ușoară prezentarea informațiilor:
  • Se pot utiliza imagini reduse pentru a selecta diapozitivele dintr-o secvență și a crea o prezentare particularizată pentru public.
  • Examinare text afișează ceea ce se va adăuga pe ecran la următorul clic, cum ar fi un diapozitiv nou sau marcatorul următor din listă.
  • Notele vorbitorului sunt expuse într-un tip de caractere mari și clare astfel încât să fie folosite ca script pentru prezentare
  • În timpul prezentării, aveți posibilitatea să înnegriți ecranul și să reluați prezentarea din punctul în care s-a oprit. De exemplu, nu doriți să afișați conținutul diapozitivului în timpul pauzei sau a perioadei de răspunsuri.
Pentru informații suplimentare despre vizualizarea pentru prezentator, consultați articolul Furnizarea prezentării pe două monitoare utilizând Vizualizarea pentru prezentator.
Începutul paginii Începutul paginii

Partajarea efectivă a informațiilor

În edițiile anterioare de PowerPoint, dimensiunile de fișier mari făceau dificilă partajarea conținutului sau trimiterea prezentărilor prin poșta electronică și nu era posibilă partajarea eficientă a prezentărilor cu alte persoane care utilizau alte sisteme de operare.
Acum, dacă aveți nevoie să partajați prezentări, să creați fluxuri de lucru de aprobare și examinare sau să colaborați online cu persoane care nu utilizează Office PowerPoint 2007, există multe modalități noi pentru partajare și colaborare.

Bibliotecile de diapozitive

În Office PowerPoint 2007, aveți posibilitatea să partajați și să reutilizați conținutul diapozitivului, stocând fișiere individuale de diapozitive într-o Bibliotecă de diapozitive localizate central, pe un server pe care se execută Microsoft Office SharePoint Server 2007. Se pot publica diapozitive din PowerPoint 2007 într-o Bibliotecă de diapozitive și se pot adăuga diapozitive la prezentarea PowerPoint dintr-o Bibliotecă de diapozitive. Dacă stocați conținutul într-o Bibliotecă de diapozitive, se reduce necesitatea de a crea din nou conținutul, deoarece se poate reutiliza cu ușurință conținutul existent.
Când utilizați Bibliotecile de diapozitive, asigurați actualizarea conținutului legând diapozitive din prezentare la diapozitive care sunt stocate pe server. Dacă se modifică versiunea serverului, vi se solicită să actualizați diapozitivele.
Pentru informații suplimentare despre utilizarea PowerPoint cu Biblioteci de diapozitive, consultați articolul Partajarea și reutilizarea conținutului diapozitivelor PowerPoint 2007.

Formate de fișier PowerPoint XML

Formatele de fișier PowerPoint XML sunt comprimate, având astfel dimensiuni de fișier mult mai mici și reducând necesitățile de stocare și de lățime de bandă. În formatele Open XML, stocarea datelor segmentate ajută la recuperarea documentelor deteriorate, deoarece deteriorarea unei părți din document nu restricționează deschiderea restului documentului.
Pentru informații suplimentare despre noile formate Open XML, consultați articolul Introducere în noile extensii de nume de fișier și formate Open XML.

Salvarea ca PDF sau XPS

Office PowerPoint 2007 acceptă exportul fișierelor la formatele următoare:
  • Portable Document Format (PDF)     PDF este un format electronic de fișier cu aspect fix, care păstrează formatarea documentului și permite partajarea fișierelor. Formatul PDF asigură faptul că atunci când fișierul este vizualizat online sau imprimat, acesta reține exact formatul pe care l-ați intenționat și că datele din fișier nu se pot modifica ușor. Formatul PDF este util, de asemenea, pentru documente care sunt reproduse utilizând metode comerciale de imprimare.
  • XML Paper Specification (XPS)     XPS este un format electronic de fișier care păstrează formatarea documentului și permite partajarea fișierelor. Formatul XPS asigură faptul că, atunci când fișierul este vizualizat online sau imprimat, acesta reține exact formatul pe care l-ați intenționat și că datele din fișier nu se pot modifica ușor.
Pentru informații suplimentare, consultați unul dintre articolele următoare:
Începutul paginii Începutul paginii

Protejarea și gestionarea informațiilor

Atunci când partajați prezentarea cu alte persoane, trebuie să fiți sigur că aceasta nu poate fi accesată de persoane care nu trebuie să o vadă. De asemenea, trebuie să vă asigurați că prezentarea nu include conținut neintenționat, informații private sau semne de editare care amintesc de cuvinte pe care dicționarul destinatarului nu le recunoaște. Mai mult, trebuie să restricționați accesul la conținutul din interiorul prezentării, pentru ca informațiile potențial sensibile să nu se distribuie în mod public.
Office PowerPoint 2007 oferă mai multe moduri de ajutor la protejarea și gestionarea informațiilor.

Securizarea prezentărilor

Cu un număr de caracteristici de securitate noi din Office PowerPoint 2007, vă asigurați că prezentarea este gestionată în siguranță după ce aceasta vă iese din mâini, ascunzând numele autorului, asigurându-vă că toate comentariile s-au șters și restricționând persoanele care au posibilitatea să facă modificări.

Împiedicarea modificărilor în versiunea finală a documentului

Înainte de partajarea versiunii finale a prezentării cu alte persoane, aveți posibilitatea să utilizați comanda Marcare ca final, pentru a face prezentarea doar în citire și a comunica cu alte persoane că partajați o versiune finală a prezentării. Atunci când o versiune este marcată ca finală, comenzile de editare, marcajele de corectură și tastarea sunt dezactivate, iar persoanele care vizualizează documentul nu au posibilitatea să modifice documentul. Comanda Marcare ca final nu este o caracteristică de securitate. Oricine are posibilitatea să editeze un document care este marcat ca final, dacă dezactivează Marcare ca final.

Găsirea și eliminarea metadatelor și a informațiilor personale din documente

Înainte de a partaja prezentarea cu alte persoane, aveți posibilitatea să utilizați Inspectorul de documente pentru a verifica dacă în prezentare există metadate ascunse, informații personale și conținut care poate fi stocat în prezentare. Inspectorul de documente poate găsi și elimina informațiile cum ar fi comentarii, adnotări în cerneală, proprietăți de documente, informații server de gestionare documente, obiecte invizibile, conținut din afara diapozitivului, note de prezentare și date XML particularizate. Inspectorul de documente vă ajută să vă asigurați că prezentările pe care le partajați cu alte persoane nu conțin informații personale sau conținut ascuns pe care organizația nu dorește să-l distribuie. Suplimentar, organizația poate particulariza Inspectorul de documente pentru a adăuga verificări după tipuri suplimentare de conținut ascuns.
Pentru informații suplimentare despre Inspectorul de documente, consultați articolul Eliminarea datelor ascunse și a informațiilor personale din documente Office.

Adăugarea unei semnături digitale la prezentare

Aveți posibilitatea să adăugați asigurări în privința autenticității, integrității și originii prezentării, adăugând o semnătură digitală invizibilă la prezentare. Semnăturile digitale furnizează o înregistrare exactă a ceea ce s-a semnat și permit verificări ulterioare.

Information Rights Management

Se poate să doriți să controlați cine accesează informațiile firmei, mai ales dacă creați prezentări care conțin informații strict confidențiale. Utilizând Ediția Office 2007 cu Serviciile Microsoft Windows Rights Management pentru Windows Server 2003, aveți posibilitatea să atribuiți permisiuni care împiedică alte persoane să copieze, să imprime sau să editeze prezentarea.
Pentru informații suplimentare despre Information Rights Management, consultați articolul Restricționarea permisiunii la informații confidențiale în fișiere Office.

Gestionarea proprietăților documentului în Panoul de informații document

Panoul de informații document simplifică vizualizarea și editarea proprietăților documentelor, în timp ce lucrați la prezentările Office PowerPoint 2007. Panoul de informații document este afișat în partea de sus a documentului în Office PowerPoint 2007. Se poate utiliza Panoul de informații document pentru a vizualiza și a edita proprietăți standard ale documentelor Microsoft Office și proprietăți ale fișierelor salvate pe un server de gestionare documente. Dacă utilizați Panoul de informații document pentru a edita proprietățile documentului pentru un document server, proprietățile actualizate sunt salvate direct pe server.

Diagnostice Office

Diagnosticele Microsoft Office sunt o serie de teste de diagnostic care ajută la găsirea motivului pentru care computerul este defect. Testele de diagnostic rezolvă unele probleme direct și pot identifica modalități de rezolvare a altor probleme. Diagnosticele Microsoft Office înlocuiesc caracteristicile Microsoft Office 2003 următoare: Detectare și reparare și Recuperare aplicație Microsoft Office.
Pentru informații suplimentare, consultați articolul Diagnosticarea și repararea programelor Office defecte utilizând Diagnosticele Office.

Recuperarea programelor

Office PowerPoint 2007 are capacități îmbunătățite pentru a vă ajuta să împiedicați pierderea lucrului atunci când programul se închide anormal. De câte ori este posibil, Office PowerPoint 2007 încearcă să recupereze unele aspecte ale stării programului după ce acesta repornește.
De exemplu, să spunem că lucrați cu mai multe fișiere în același timp. Fiecare fișier este deschis în altă fereastră, cu date specifice vizibile în fiecare fereastră. Office PowerPoint 2007 se defectează. Atunci când reporniți Office PowerPoint 2007, acesta deschide fișierele și restaurează ferestrele așa cum erau înainte ca Office PowerPoint 2007 să se defecteze.
Pentru informații suplimentare, consultați articolul Evitarea pierderii lucrului atunci când un program Office se închide anormal.
Buton Descărcarea versiunii de încercare gratuite Office 2007 (în limba engleză)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu