luni, 20 ianuarie 2014

TuneUp Utilities 2012 – Windows optimizat în permanență

TuneUp Utilities 2012 – Windows optimizat în permanență


Am să vă vorbesc în acest articol despre un program care din păcate nu este gratuit: Tune Up Utilities 2012. Spun din păcate pentru ca este cel mai bun program de optimizare a PC-ului existent la momentul de față, pe piață. Cu toate acestea, prețul său este nejustificat de mare…
tuneup utilities 2012
În opinia mea nu merită să faci o asemenea investiție atât de mare deși acest program oferă niște servicii extraordinar de bune. Noroc că avem niște alternative gratuite destul de bune precum bine cunoscutulCCleaner. Oricum, pentru cei doritori de a-și optimiza Windows-ul și care nu doresc să cheltuie acești bani există o perioadă de testare de 15 zile.

Mai mult decât un simplu program de optimizare

Unul dintre lucrurile care îmi plac în mod excepțional la acest program este faptul că nu se axează doar pe partea clasică de optimizare a unui calculator. Ca să fiu mai explicit, nu se ocupă doar de defragmentare hard disk-ului, curățarea regiștrilor etc. Tune Up Utilities 2012 analizează comportamentul utilizatorului și de exemplu când acesta nu a mai folosit un program de mai bine de o lună trimite o sugestie de dezinstalare a programului respectiv.
unelte de reparare in TuneUp Utilities 2012
Un alt exemplu este faptul că recomandă activarea/dezactivarea diferitelor elemente grafice din Windows în funcție de capacitățile hardware ale calculatorului. Lista aceasta a exemplelor ar putea continua la nesfârșit…
O altă funcție foarte interesantă pe care o are este aceea de a repara câteva probleme generale din Windows, pe care le-am întâmpinat și eu uneori. Iată niște exemple: Serviciul Windows Installer nu poate fi accesat, Taskbar-ul si Desktop-ul nu funcționează etc.

Noutăți față de versiunea 2012

Din păcate nu sunt prea multe. Versiunea 2012 nu este altceva decât o extensie a versiunii 2011. Avem doar două elemente noi: Economy Mode și Dezactivarea automată a programelor. Nu aș vrea să insist prea mult asupra lor.
Economy Mode face ca bateria să se consume mai greu astfel încât să putem ține notebook-ul (sau alt dispozitiv mobil) mai mult timp deschis.
Acum, dezactivarea programelor se face automat și nu doar manual cum era la versiunile precedente. Programele inutile și pe care nu le folosim vor fi dezactivate, urmând a fi reactivate la o  deschidere a programului respectiv. Mai multe detalii găsiți în articolul acesta.

Tu te odihnești, el muncește

mentenanta generala, rapida
Niciodată nu mi-a plăcut să pierd vremea cu optimizarea periodică a sistemului. Sunt câteva lucruri care trebuie realizate periodic cum ar fi curățarea regiștrilor, defragmentarea , ștergerea fișierelor temporare, etc. Cu Tune Up Utilities 2012 poți uita de aceste griji, așa cum am făcut și eu de când îl folosesc. Se ocupă de aceste lucruri în mod periodic respectând anumite intervale de timp pe care i le poți chiar tu seta. Astfel, Automatic Maintenance va curata periodic calculatorul.

Concluzii

Lista cu tot ceea ce poate face acest program grozav e  imensă și îmi ieste imposibil să le amintesc pe toate. Le puteți găsi sintetizate în imaginea de mai jos:
functii de mentenanta si optimizare TuneUp Utilities 2012
Un mic dezavantaj ar fi un consum ușor ridicat de resurse, care, pe un calculator mai slăbuț ar putea face mai mult rău decât bine. Acelora care au un astfel de calculator recomand versiunea 2010 care e mult mai prietenoasă cu resursele calculatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu