luni, 20 ianuarie 2014

Un program de configurat, optimizat și curățat Windows-ul, ce merită probat!

Un program de configurat, optimizat și curățat Windows-ul, ce merită probat!


Cu cât văd mai multe, cu atât mai mult îmi dau seama cât de puține lucruri am văzut!” Asta îmi repeta ori de câte ori avea ocazia, un fost profesor de liceu, schimonosind afirmația originală făcută de marele filozofSocrate. De vă spun toate astea ?!? Fiindcă atunci când am aflat de Tweak Me!, programul despre care vom vorbi în continuare, datorită felului în care era prezentat, m-am întrebat “Încă un program de optimizare ?!?“.
Personalizare Windows cu Tweak Me!
Tweak Me! este un program gratuit care imbină armonios o sumedenie de funcții de configurare, curățare și optimizare a sistemelor de operare Windows actuale.

Tweaks, primul panou (dacă e să începem de la stânga spre dreapta), conține, în funcție de sistemul de operare în care aplicația este instalată, opțiuni de configurare a sistemului despre care multi dintre noi nici nu știam că există; de exemplu, la ramura “Performance” dispunem de următoarele opțiuni:
Opțiuni performanță - Tweak Me!
Și cu asta v-am arătat foarte puțin din ceea ce regăsim sub “Tweaks“; dar am să vă mai spun doar că, pe lângă “Performance“, dispunem și de ramurile:
  • Action-Center
  • Aero
  • AntiSpy
  • Internet Explorer (mai puțin interesantă)
  • Security
  • User Account Control
  • Windows
  • Windwos Media Player
  • Windows Update
Fără să exagerez, spun că Tweaks găzduiește mai multe opțiuni utile decât mi-aș fi putut imagina eu, unul care credea că a văzut cam tot ce merita văzut…

Cleaner-ul, spre diferență de primul panou, m-a dezamăgit puțin; asta se întâmplă, probabil, datorită faptului că nu dispune de propriul detector de aplicații și drept urmare, ne “oferă” inutila posibilitatea de a curăța și temporarele aplicațiilor pe care nu le avem instalate. Cu alte cuvinte, va trebui să selectăm manual, caseta fiecărei aplicații instalate în calculator, de ale cărei temporare dorim să ne descotorosim; NuMerci, dar nu!

La Startup lucrurile stau mai mult sau mai puțin la fel; prin intermediul acestui panou avem acces la o lista ce conține toate aplicațiile care pornesc odată cu sistemul de operare. Bineînțeles, putem opta pentru menținerea sau dezactivarea pornirii automate a fiecăreia în parte.

Ultimul panou, Context Menu, listează toate optiunile disponibile în meniul contextual (meniul afișat la realizarea unui click-dreapta), permițându-ne să le eliminăm pe cele de care nu avem nevoie pentru a înlesni accesul spre cele cu adevărat utile, la care apelăm frecvent.
Context Menu - Tweak Me!
În concluzie, Tweak Me! chiar este un program care merită a fi cunoscut de orice utilizator de Windows; asta e părerea mea, după ce am văzut de ce este capabil…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu