marți, 21 ianuarie 2014

Cum poti accelera oprirea calculatorului

Cum poti accelera oprirea calculatorului


Am ales sa-ti vorbesc astazi despre cum poti accelera oprirea calculatorului, deoarece zilele trecute ne-am concentrat suficient, zic eu, pe micsorarea timpilor de pornire a sistemului. Asadar, “pe ca baietii, ca se filmeaza!“:
Accelereaza oprirea calculatorului
Pentru a micsora timpul de care sistemul Windows are nevoie pentru a se opri, vom apela la Registry Editorpentru a modifica, bineinteles ajutati de el, valorile registrului WaitToKillService Timeout, la care ajungem daca urmam ruta:
HKEY_LOCAL_MACHINE » SYSTEM » CurrentControlSet » Control
Ajunsi aici, in panoul din dreapta, facem dublu-click pe WaitToKillService Timeout si in caseta Value datasubstituim valoarea existenta cu 2000. Facem click pe OK si repornim sistemul.
Incepand de acum, calculatorul se va opri simtitor mai rapid decat o facea pana acum.

Ce am facut de fapt prin modificarea acestei valori ?!?

Prin modificarea acestei valori, am modificat intervalul de timp in care sistemul de operare asteapta ca serviciile active sa se opreasca. In acest fel, incepand de acum, daca unul dintre serviciile active nu se opresc in maxim2000 milisecunde (doua secunde) ceea ce nu prea este normal (un serviciu care functioneaza corect nu trebuie sa aiba nevoie de o vesnicie pentru a se opri), sistemul de operare le va opri fortat.

Putem, prin modificarea acestei valori, face rau sistemului de operare ?!?

Nu. Categoric nu ! Eu modific aceasta valoare imediat dupa instalarea Windows-ului si niciodata nu am avut niciun fel de probleme. Va recomand in schimb sa NU folositi o valoare mai mica de 2000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu