marți, 21 ianuarie 2014

Utilizarea PowerPoint 2007 pentru lucrul cu prezentări create în versiuni anterioare de PowerPoint

Utilizarea PowerPoint 2007 pentru lucrul cu prezentări create în versiuni anterioare de PowerPoint





Prezentare generală a modului de compatibilitate

Modul de compatibilitate previne pierderea funcționalităților de editare și ușurează colaborarea cu alte persoane care utilizează versiuni de PowerPoint anterioare versiunii Microsoft Office PowerPoint 2007. Pierderea de funcționalitate se poate produce atunci când textul și obiectele, cum ar fi formele sau ilustrațiile SmartArt, sunt convertite în imagini sau bitmapuri. Sau, de exemplu, dacă ați adăugat animație la un text, apoi se face conversia textului la o imagine, animația se va pierde.
Modul de compatibilitate impune compatibilitatea între fișierele Office PowerPoint 2007 și PowerPoint 97–2003 (.ppt), prin suprimarea caracteristicilor din PowerPoint 2007 care pot adăuga conținut incompatibil cu fișierele PowerPoint 97–2003, cum ar fi un efect. Modul de compatibilitate din PowerPoint 2007 asigură că va fi posibil să se deschidă și să se salveze fișierele PowerPoint 97–2003 fără a le face conversia la fișiere PowerPoint 2007.
În modul de compatibilitate, aveți posibilitatea să deschideți, să editați și să salvați prezentări PowerPoint 97–2003, dar nu și să utilizați toate caracteristicile noi din PowerPoint 2007. În PowerPoint 2007, modul de compatibilitate se declanșează atunci când efectuați oricare dintre următoarele acțiuni:
  • Deschideți un fișier care a fost salvat în format PowerPoint 97–2003 (.ppt).
  • Efectuați conversia unui format de fișier PowerPoint 2007 într-un format de fișier PowerPoint 97–2003, utilizând Salvare ca.
  • Setați PowerPoint 2007 să salveze toate prezentările în format PowerPoint 97–2003.
Atunci când salvați un fișier PowerPoint 2007 (.pptx) ca fișier prezentare PowerPoint 97–2003 (.ppt), PowerPoint 2007 execută automat Verificatorul de compatibilitate pentru a identifica eventualele probleme de compatibilitate. Verificatorul de compatibilitate vă avertizează despre orice conținut care poate fi incompatibil cu versiunile de PowerPoint anterioare versiunii PowerPoint 2007.
Dacă alte persoane care utilizează versiuni anterioare de PowerPoint au nevoie să editeze sau să lucreze cu prezentarea dvs. PowerPoint 2007, mențineți modul de compatibilitate. Altfel, se recomandă să efectuați conversia prezentării la PowerPoint 2007, astfel încât să se poată utiliza toate caracteristicile noi disponibile în PowerPoint 2007.
 Notă   Deși cei care utilizează versiuni anterioare de PowerPoint (și instalează Pachetul de compatibilitate Microsoft Office pentru formatele de fișiere Word, Excel și PowerPoint din Office 2007 (în limba engleză)) pot deschide prezentări PowerPoint 2007, este posibil ca aceștia să nu poată modifica unele elemente care au fost create utilizând caracteristicile noi sau îmbunătățite din PowerPoint 2007. De exemplu, dacă utilizați o versiune anterioară de PowerPoint pentru a deschide o prezentare PowerPoint 2007 care conține o ilustrație SmartArt, acest element devine o imagine care nu poate fi editată în versiunile anterioare de PowerPoint. Pentru a crea o prezentare PowerPoint 2007 care poate fi utilizată într-o versiune anterioară de PowerPoint, activați modul de compatibilitate, astfel încât majoritatea comenzilor și caracteristicilor care provoacă incompatibilitatea să nu fie disponibile.
Începutul paginii Începutul paginii

Activarea modului de compatibilitate

Atunci când creați o prezentare nouă PowerPoint 2007, care va fi utilizată într-o versiune anterioară, aveți posibilitatea să activați modul de compatibilitate salvând fișierul în format PowerPoint 97-2003.
  1. Deschideți o prezentare nouă.
  2. Faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, apoi pe Salvare ca.
  3. Faceți clic pe Prezentare PowerPoint 97-2003.
  4. În caseta Nume fișier, tastați un nume pentru prezentare.
  5. Faceți clic pe Salvare.
 Important   Caracteristicile de mai jos nu sunt disponibile în PowerPoint 2007, astfel încât, dacă salvați un fișier PowerPoint 97–2003 care conține date asociate cu aceste caracteristici în PowerPoint 2007, datele se vor pierde definitiv.
Începutul paginii Începutul paginii

Cum să aflați dacă sunteți în modul de compatibilitate

Dacă sunteți în modul de compatibilitate:
  • Apare Mod compatibilitate între paranteze drepte, lângă numele fișierului din bara de titlu a ferestrei PowerPoint 2007.
  • Anumite opțiuni sau comenzi sunt indisponibile.
  • Nu apare un „x" la finalul extensiei de nume de fișier. De exemplu, un fișier care se termină cu .ppt nu a fost salvat în formatul de fișier PowerPoint 2007, dar un fișier care se termină cu .pptx este un fișier PowerPoint 2007.
Începutul paginii Începutul paginii

Componente de prezentare care se comportă diferit în modul de compatibilitate

Mai jos se află o listă de componente de prezentare care se comportă diferit sau care nu sunt disponibile atunci când lucrați în modul de compatibilitate.
Componentă PowerPoint 2007 Comportament în modul de compatibilitate
Nomograme Nomogramele pentru care s-a efectuat conversia la imagini nu pot fi editate, în afara cazului în care le convertiți în ilustrații SmartArt sau în forme. Pentru mai multe informații despre nomogramele existente, consultați Conversia unei nomograme existente.
Fixare umbre Umbrele fine, exterioare, sunt convertite în umbre pline, care pot fi editate.
Contururi cu gradient pentru forme și text Indisponibil
Fonturi de titlu și corp Fonturile de titlu și corp sunt convertite în formatări statice. Dacă redeschideți apoi fișierul în PowerPoint 2007 și utilizați alt stil, fonturile de titlu și corp nu se modifică automat.
Niveluri de indentare Anumite niveluri de indentare nu sunt disponibile.
Mai multe coloane de text Indisponibil
Forme în substituenți Indisponibil
Text tăiat cu o linie și cu două linii Indisponibil
Simboluri Indisponibil
Efecte de text, cum ar fi umbre, reflexie și strălucire Indisponibil
Teme Anumite teme pot determina transformarea formelor și substituenților în imagini.
Stiluri rapide WordArt Indisponibil
Începutul paginii Începutul paginii

Conversia prezentării la PowerPoint 2007

Dacă nu mai aveți nevoie să lucrați în modul de compatibilitate, deoarece persoanele cu care lucrați au făcut upgrade la PowerPoint 2007 sau dacă doriți funcționalitățile complete ale PowerPoint 2007, aveți posibilitatea să efectuați conversia prezentării PowerPoint 97–2003 într-un fișier PowerPoint 2007. Conversia salvează prezentarea ca fișier PowerPoint 2007 (.pptx). După conversia prezentării, ea nu mai este disponibilă în formatul original de fișier, dar aveți acces la toate caracteristicile noi și îmbunătățite și la funcționalitatea oferită de PowerPoint 2007, iar dimensiunea fișierului este mai mică.
 Sfat   Dacă doriți să păstrați o copie a prezentării în formatul original de fișier, înainte să efectuați conversia, salvați prezentarea cu alt nume, în formatul de fișier al versiunii anterioare. Când efectuați conversia unui fișier, fișierul original este suprascris.
  1. În PowerPoint 2007, deschideți prezentarea pentru care doriți să efectuați conversia la formatul PowerPoint 2007.
Prezentarea se deschide automat în modul de compatibilitate.
  1. Faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, apoi pe Conversie. Dacă primiți un mesaj despre conversia prezentărilor, faceți clic pe OK.
Dacă nu doriți să mai vedeți mesajul despre conversia prezentărilor, bifați caseta de selectare Nu se va întreba din nou în legătură cu convertirea documentelor.
Începutul paginii Începutul paginii

Verificarea unei prezentări PowerPoint 2007 pentru compatibilitate cu versiunile anterioare de PowerPoint

Pentru a vă asigura că prezentarea dvs. PowerPoint 2007 nu are probleme de compatibilitate care pot reduce funcționalitatea sau fidelitatea în versiunile anterioare de PowerPoint, executați Verificatorul de compatibilitate. Verificatorul de compatibilitate găsește problemele potențiale de compatibilitate din prezentare și ajută la crearea unui raport, pentru a vă da posibilitatea de a le rezolva.
 Important   Când lucrați la prezentare în modul de compatibilitate în PowerPoint 2007, unde prezentarea este în formatul de fișier PowerPoint 97-2003 (.ppt) în loc de formatul de fișier bazat pe XML (.pptx) PowerPoint 2007, Verificatorul de compatibilitate se execută automat atunci când salvați prezentarea.
Există două tipuri diferite de mesaje date de Verificatorul de compatibilitate:
  • Cel mai obișnuit tip de mesaj vă informează că veți pierde din funcționalitățile de editare atunci când deschideți prezentarea PowerPoint 2007 într-o versiune anterioară de PowerPoint. De exemplu, dacă salvați o prezentare PowerPoint 2007 care conține o ilustrație SmartArt în format PowerPoint 97-2003, apoi deschideți acel fișier într-o versiune de PowerPoint anterioară versiunii PowerPoint 2007, ilustrația SmartArt se transformă într-o imagine. Cu toate acestea, dacă deschideți fișierul din nou în PowerPoint 2007 fără să editați sau să redimensionați imaginea ilustrației SmartArt, se poate continua editarea ilustrației SmartArt. Va apărea „În versiuni anterioare de PowerPoint” în textul mesajului.
  • Al doilea tip de mesaj vă informează că veți pierde permanent funcționalități. De exemplu, dacă modificați textul substituent într-un aspect particularizat, textul substituent se pierde definitiv.
Pentru mai multe informații despre mesajele din Verificatorul de compatibilitate, faceți clic pe AjutorImagine buton în caseta de dialog Verificator de compatibilitate .

Executarea Verificatorului de compatibilitate

  1. Deschideți prezentarea pe care doriți să o verificați pentru compatibilitate.
  2. Faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, indicați spre Pregătire, apoi faceți clic pe Executare verificator de compatibilitate.
 Notă   Pentru a verifica prezentarea pentru compatibilitate de fiecare dată când o salvați, în caseta de dialog Verificator compatibilitate Microsoft Office PowerPoint, bifați caseta de selectare Verificați compatibilitatea la salvarea în formatele PowerPoint 97-2003.
Începutul paginii Începutul paginii

De ce nu este disponibilă o opțiune sau o comandă?

În majoritatea cazurilor, dacă o opțiune sau o comandă nu este disponibilă, acest lucru indică faptul că vă aflați în modul de compatibilitate. Pentru a vă asigura, confirmați faptul că vă aflați în modul de compatibilitate. După ce determinați că sunteți în modul de compatibilitate, efectuați conversia prezentării într-un fișier PowerPoint 2007, apoi opțiunea sau comanda vor deveni disponibile pentru utilizare.
 Sfat   La Microsoft Office Online sunt disponibile actualizări și convertoare de fișiere specifice, care pot ajuta pe cei care utilizează PowerPoint 97-2003 să deschidă o prezentare PowerPoint 2007. Pentru mai multe informații, consultați Deschiderea unei prezentări PowerPoint 2007 într-o versiune anterioară de PowerPoint.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu