marți, 21 ianuarie 2014

Cele mai recente informații despre PowerPoint 2007

Cele mai recente informații despre PowerPoint 2007

Despre acest curs

Acest curs include:
  • Trei lecții în ritm propriu și două sesiuni de exerciții pentru experiență practică. Sesiunile de practică necesită PowerPoint 2007.
  • Un scurt test la sfârșitul fiecărei lecții; testele nu sunt notate.
  • O Cartelă de referințe rapide pe care o obțineți în urma cursului.

Obiective

După terminarea acestui curs veți ști să:
  • Abordați noua interfață cu utilizatorul cu încredere și înțelegând cum funcționează.
  • Faceți lucrurile pe care le făceați de obicei când creați și pregăteați o prezentare.
  • Utilizați noul format de fișier pentru PowerPoint în modul care vi se pare cel mai potrivit.

Când deschideți prima oară PowerPoint 2007, veți vedea că interfața cu utilizatorul s-a modificat. În partea de sus a ferestrei, există o structură nouă pentru comenzile PowerPoint. Acest proiect vă ajută să găsiți și să utilizați caracteristicile care vă sunt necesare, dar și să creați prezentări cu aspect deosebit.
Începeți să utilizați noul PowerPoint. Vedeți ce s-a modificat și de ce. Apoi lucrați o prezentare, efectuând acele tipuri de lucruri pe care le făceați de obicei. Nu veți mai dori să vă întoarceți.
Pentru a afla detalii complete despre curs, citiți această pagină, apoi faceți clic pe Următorul pentru a începe.
Noul design din partea de sus a ferestrei PowerPoint

Panglica


Cea mai remarcabilă zonă de modificări este cea din partea de sus a ferestrei PowerPoint. În locul meniurilor și a barelor de instrumente din trecut, există o bandă lată de-a lungul ecranului, care conține multe comenzi, foarte vizibile, aranjate în grupuri.
Această bandă este denumită Panglică și acum reprezintă centrul de control pentru crearea unui prezentări. Veți obține câteva informații despre designul său și îi veți vedea structura în detaliu, astfel încât să vă familiarizați cu utilizarea sa.
Aflați mai multe despre alte aspecte ale PowerPoint 2007, cum ar fi comenzile rapide de la tastatură, bara de instrumente Acces rapid și altele.




Deci, de ce am restructurat vechiul sistem de comenzi? Deoarece am aflat cum lucrați dvs. Persoanele ca utilizează PowerPoint preferă anumite comenzi și le utilizează permanent.
Pentru a reflecta și susține aceasta, am făcut aceste comenzi mai evidente, cele care se văd primele. Scopul este să le facem și să le menținem vizibile, astfel încât să nu fie nevoie de căutarea lor în meniuri sau bare de instrumente care nu sunt afișate.
Acest set de comenzi frecvent utilizate se extinde în primul nivel sau prima filă a Panglicii, denumită fila Pornire. Afișate ca butoane, aceste comenzi oferă suport pentru activitățile frecvente, printre care copierea și lipirea, adăugarea diapozitivelor, modificarea aspectului diapozitivelor, formatarea și poziționarea textului și găsirea și înlocuirea textului.
Există și alte file pe Panglică. Fiecare filă este dedicată unui tip de activitate pentru crearea unei prezentări. Butoanele din fiecare filă sunt aranjate în grupuri logice. Cele mai cunoscute butoane din fiecare grup sunt cele mai mari. Chiar și comenzile mai noi, pe care clienții le-au solicitat, dar poate că nu le-au descoperit în versiunile anterioare, sunt acum mult mai vizibile.
Pentru a înțelege toate acestea, faceți clic pe Redare pentru a vizualiza animația.

Faceți clic pe Redare pentru a vedea unele dintre filele din Panglică.


Panglica este alcătuită din câteva file. Alături de fila Pornire, există acestea:
Fila Inserare     Aici se află toate lucrurile pe care le puneți într-un diapozitiv : de la tabele, imagini, nomograme, diagrame și casete text la sunete, hyperlinkuri, anteturi și subsoluri.
Fila Proiect     Alegeți un aspect complex pentru diapozitive care cuprinde fundaluri, fonturi și schemă de culori. Apoi particularizați acel aspect.
Fila Animații     Toate efectele de animație se află aici. Animațiile de bază pentru liste sau diagrame sunt cel mai simplu de adăugat.
Fila Expunere diapozitive     Selectați o culoare de stilou sau un anumit diapozitiv pentru a porni. Înregistrați narațiunea, executați expunerea și faceți alte pregătiri.
Fila Revizuire     Aici găsiți verificatorul ortografic și serviciul Cercetare. Echipa poate utiliza adnotări pentru a revizui prezentarea, apoi examinează comentariile.
Fila Vizualizare     Comutați rapid la vizualizarea Pagină de note, activați liniile de grilă sau aranjați toate prezentările deschise în fereastră.

Filele răspund necesităților

Veți observa filele cu culoare unică ce apar și dispar din Panglică în timp ce lucrați. Acestea sunt file contextuale, care conțin instrumente speciale de formatare pentru elemente cum ar fi imaginile și reprezentările grafice. Mai multe despre aceasta, în continuare.
Galeria de efecte de tranziție

Explicație 1 Câteva tipuri de efecte de tranziție afișate pe Panglică.
Explicație 2 Pentru mai multe efecte, faceți clic pe butonul Mai mult.
Explicație 3 Se afișează galeria completă a efectelor de tranziție. Indicați spre oricare efect pentru a-l vedea în examinare în diapozitiv; faceți clic pentru a-l aplica.


Când, în PowerPoint există mai multe opțiuni pentru ceva, cum ar fi pentru o formă sau pentru tipuri de WordArt sau efecte de animație, câteva opțiuni se afișează pe Panglică. Pentru a vedea întreaga galerie de opțiuni, faceți clic pe săgeata Mai mult, așa cum se arată în imagine.
Indicați pentru a examina     Când păstrați indicatorul mouse-ului pe imaginea redusă din galerie, vedeți cu, ar arăta forma sau efectul de animație, dacă se aplică opțiunea. Dacă nu vă place, nu trebuie să faceți nimic. Treceți cu indicatorul la altă imagine redusă și faceți clic pe cea pe care doriți să o aplicați.


Faceți clic pe săgeată pentru a obține mai multe opțiuni

Explicație 1 Când nu vedeți în grup o opțiune pe care o doriți, cum ar fi în grupul Font, afișat aici, faceți clic pe săgeata din colț.
Explicație 2 Se deschide o casetă de dialog cu mai multe opțiuni din care se poate alege.


Desigur, există mai multe comenzi și opțiuni decât încap într-un grup. Numai comenzile cel mai frecvent utilizate sunt afișate. Dacă doriți una care este mai puțin frecvent utilizată, faceți clic pe săgeata în diagonală care apare în colțul de jos al grupului. Aceasta afișează mai multe opțiuni.
De exemplu, în grupul Font al filei Pornire, aveți butoanele obișnuite de formatare pentru tipul și dimensiunea fontului, pentru font aldin, cursiv, culoare etc.
Dacă doriți alt tip de formatare, cum ar fi exponent, faceți clic pe săgeata din acest grup pentru a obține caseta de dialog Font.
Săgeata apare în grup când lucrați în diapozitiv cu ceva ce poate solicita comenzi din acel grup. De exemplu, când faceți clic într-un substituent de text din diapozitiv, săgeata apare în fiecare grup din fila Pornire care are comenzi legate de lucrul cu textul.
Sfat: Faceți Panglica mai mică     Dacă sunteți în situația de a necesita mai mult spațiu în fereastră, îl obțineți ascunzând temporar comenzile din Panglică. Veți încerca aceasta în sesiunea de activitate practică.

 
Redare
 
 
Derulare înapoi
 
BARA DE INSTRUMENTE ACCES RAPID SE AFLA DEASUPRA PANGLICII.
ACEASTA CONTINE COMENZILE FRECVENT UTILIZATE

Faceți clic pe Redare pentru a vedea cum se adaugă și se elimină butoanele din bara de instrumente.


Pe măsură ce lucrați la o prezentare, faceți unele acțiuni care sunt generale sau repetitive și care nu au legătură cu o fază anumită a procesului, cum ar fi salvarea fișierului sau anularea a ceva ce nu intenționați să faceți.
Pentru astfel de lucruri, utilizați bara de instrumente Acces rapid. Aceasta este un mic grup de butoane în partea stângă, deasupra Panglicii. Conține comenzile Salvare, Anulare și Repetare sau Refacere.
Redați animația pentru a vedea cum se adaugă alte butoane în bara de instrumente și cum se elimină acestea.

Butoanele de vizualizare și glisorul de panoramare

Explicație 1 Butoanele de vizualizare sunt aceleași ca înainte. Doar și-au schimbat poziția în fereastră.
Explicație 2 Deplasați glisorul de panoramare pentru a mări sau a micșora vizualizarea diapozitivului. Făcând clic pe butoanele minus (-) și plus (+) se întâmplă același lucru.
Explicație 3 Faceți clic pe acest buton pentru a repotrivi diapozitivul la fereastră după panoramare.


În PowerPoint, trebuie să schimbați deseori vizualizarea și întotdeauna este simplu, utilizând butoanele. Aceasta nu s-a modificat. Butoanele pentru vizualizările Normal, Sortare diapozitive și Expunere diapozitive sunt încă aici ; doar s-au mutat din partea din stânga jos a ferestrei, în partea din dreapta jos.
Fac parte dintr-o bară de instrumente nouă, care include un glisor de panoramare și un buton care repotrivește diapozitivul la fereastră, după mărire sau micșorare.
Rețineți     Există, de asemenea, o filă Vizualizare și aceasta oferă toate opțiunile de vizualizare : vizualizarea Pagină de note, vizualizarea Coordonator, o listă de alte prezentări deschise etc.
Semnele de Sfaturi pentru taste de pe Panglică ce indică tastele de comenzi rapide



Dacă vă bazați pe tastatură mai mult decât pe mouse când lucrați în PowerPoint, veți dori detalii despre comenzile rapide de la tastatură.
Proiectul de Panglică este echipat cu noi comenzi rapide. Două mari avantaje sunt acelea că acum există comenzi rapide pentru fiecare buton (nu acesta era cazul pentru comenzile de meniu în versiunile anterioare) și că, deseori, comenzile rapide necesită apăsarea a mai puține taste.
Iată cum se utilizează comenzile rapide.
Explicație 1 Mai întâi, apăsați ALT.
Explicație 2 Literele și numerele, denumite Sfaturi pentru taste, care sunt tastele de comenzi rapide desemnate, apar, afișate ca pătrate mici albe, în diferite părți alte Panglicii. Ele apar ca litere în toate filele Panglicii și în butonul Microsoft Office. Sunt numere în bara de instrumente Acces rapid. Pătratele mici albe care conțin sfaturile pentru taste sunt denumite semne. Apăsați una dintre tastele desemnate pentru a obține comenzile rapide pentru mai multe comenzi și butoane. De exemplu, apăsați tasta H pentru a afișa toate Sfaturile pentru taste pentru grupurile din fila Pornire.
Explicație 3 Apoi apăsați unul dintre Sfaturile pentru taste dintr-un grup pentru a completa secvența. De exemplu, apăsând ALT, H, L este echivalent cu a face clic pe butonul Aspect.
Ce s-a întâmplat cu comenzile rapide de la tastatură vechi?     Comenzile rapide de la tastatură din trecut, care începeau cu CTRL+ rămân aceleași și se pot utiliza la fel ca întotdeauna. De exemplu, comanda rapidă CTRL+C copiază și acum ceva pe clipboard, iar comanda rapidă CTRL+V lipește la fel din clipboard.
Vechile comenzi rapide ALT+ cu care se accesau meniurile și comenzile sunt, de asemenea, intacte. Însă, trebuie să cunoașteți comanda rapidă în întregime pentru a o utiliza. Pentru povestea completă a comenzilor rapide de la tastatură, consultați acest curs: Comenzi rapide de la tastatură în sistemul Office 2007 (în limba engleză).

Faceți clic pe butonul Activitate practică în PowerPoint pentru a deschide fereastra programului PowerPoint și fereastra cu instrucțiuni practice

Dimensiune descărcare: 26 KO (<1 min la 56 Kbps)

Activitate practică în PowerPoint
Aveți probleme cu sesiunile de activitate practică?
AjutorConsultați sfaturile noastre de depanare



Confruntați-vă cu activitatea practică pentru a lucra cu Panglica și cu alte aspecte ale PowerPoint.

Despre sesiunea de activitate practică

Când faceți clic pe Activitate practică cu PowerPoint , pe computer se va descărca o prezentare pentru practică ce se va deschide în PowerPoint și va apărea o fereastră separată cu instrucțiuni privind activitatea practică. Notă     Este necesar să aveți PowerPoint 2007 instalat pe computer.

 
Persoană creând o prezentare



Gata de a începe lucrul? Iată instrucțiunile inițiale pentru a face ceea ce obișnuiați să faceți la crearea unei prezentări noi.
Aflați cum se începe crearea unei prezentări noi în PowerPoint 2007 și cum dați diapozitivelor un fundal și un set de culori.
Lucrați cu filele și instrumentele Panglicii pentru a insera elemente în diapozitive și pentru a le aplica un stil, așa cum doriți. Apoi, configurați expunerea și o pregătiți de imprimare.
Vă așteaptă multe descoperiri, deci nu întârziați pornirea.
Opțiuni de pornire a noii prezentări

Pentru a porni o prezentare nouă:
Explicație 1 Faceți clic pe butonul Microsoft Office.
Explicație 2 Faceți clic pe Nou din meniul care se deschide.
Explicație 3 Alegeți o opțiune din fereastra Prezentare nouă (numai un fragment din aceasta este afișat aici).


Pentru a începe o prezentare nouă, faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, apoi faceți clic pe Nou.
În fereastra Prezentare nouă, porniți cu un diapozitiv necompletat sau vă bazați prezentarea pe un șablon sau pe o prezentare existentă.
Noul format de fișier     PowerPoint 2007 salvează fișierele noi într-un format nou. Aveți posibilitatea să deschideți vechile prezentări și să le salvați în noul format. Dar modificarea formatului de fișier nu afectează partajarea prezentării între PowerPoint 2007 și versiunile mai vechi de PowerPoint. Ultima lecție prezintă aceasta în detaliu.

Fila Proiect afișând opțiuni de teme

Pentru a vedea cum arată o temă:
Explicație 1 Țineți indicatorul pe o imagine redusă de temă (cea afișată este denumită Flux)...
Explicație 2 ... și pe diapozitiv va apărea examinarea sa.
Explicație 3 Faceți clic pe săgeata Mai mult pentru o galeria completă a temelor și linkuri la teme online.


Pentru că aveți posibilitatea să vedeți cum va arăta întreg conținutul, alegeți o temă pentru prezentare, chiar de la început. Astfel, veți vedea cum arată culorile temei pe anumite lucruri pe care le adăugați, cum ar fi diagramele sau tabele.
O temă furnizează un aspect general al proiectului diapozitivelor din prezentare. Aceasta aplică un model de fundal, un aspect de substituent, culori și stiluri de font în diapozitive și în elementele acestora.
Fila Proiect este locul unde căutați teme. O galerie ca cea de șabloane formă pe care ați utilizat-o în versiunile anterioare de PowerPoint apare aici, sub Teme. Fiecare temă are un nume, care se afișează în SfatEcran.
Când rămâneți cu indicatorul pe imaginea redusă a unei teme, tema este afișată într-o examinare temporară în diapozitivul curent. Vedeți efectul temei înainte de a o aplica, evitând pasul anulării dacă nu vă place. Când mutați indicatorul în afara imaginii reduse, examinarea dispare.
Faceți clic pe săgeata din dreapta grupului Teme pentru a obține mai multe opțiuni și informații, cum ar fi care teme (se pot utiliza mai multe teme) sunt utilizate în prezentare și pentru linkuri la alte teme , de la Office Online, de exemplu.
Aceleași teme sunt acceptate în Microsoft Office Word 2007 și Microsoft Office Excel 2007.

Galeria Stiluri fundal din fila Proiect

Cum se ajustează o temă.
Explicație 1 Utilizați galeriile Culori, Fonturi și Efecte, toate din fila Proiect.
Explicație 2 Priviți la alte Stiluri fundal. Opțiunile utilizează culorile de temă.
Explicație 3 Indicați spre o imagine redusă pentru a obține o examinare a altui fundal.
Explicație 4 Pentru a aplica un fundal propriu, cum ar fi o fotografie, faceți clic pe Format fundal.


Tema aleasă este un proiect complet. Dar, dacă nu faceți câteva ajustări, ar mai fi distractiv? Fila Proiect deține și alte galerii în cazul în care doriți să modificați tema.
Fiecare furnizează o examinare în diapozitiv când rămâneți cu indicatorul mouse-ului pe opțiunile din galerie.
Culori     Există un set de culori pentru fiecare temă disponibilă; selectați culorile temei și modificați pe oricare dintre ele.
Fonturi     Faceți clic pe un eșantion din galeria Fonturi pentru a aplica fonturile în diapozitiv. Fiecare include un font pentru textul titlului și unul pentru corpul de text.
Efecte     Acestea sunt o serie de efete vizuale pentru forme, cum ar fi o strălucire, muchii atenuate sau aspect tridimensional (3-D).
Stiluri fundal    Modifică ușor fundalul temei, păstrând setul de culori al temei. Eșantioanele sunt afișate în imagine.


Tipuri de aspecte disponibile când adăugați un diapozitiv

Alegeți un aspect când adăugați un diapozitiv nou.
Explicație 1 În fila Pornire, faceți clic pe Diapozitiv nou, sub pictograma diapozitivului.
Explicație 2 Faceți clic pe u aspect pentru a insera un diapozitiv cu acel aspect.


Dacă ați parcurs exercițiile practice ale primei lecții, ați inserat un diapozitiv nou căruia i s-a aplicat automat un aspect. Aveți posibilitatea, de asemenea, să alegeți un aspect înainte de a insera diapozitivul. Pentru aceasta, faceți clic pe Diapozitiv nou, sub pictograma diapozitivului din fila Pornire. Astfel, se afișează opțiunile de aspect.
Aspectele din PowerPoint 2007 sunt mai puternice decât în trecut. Câteva dintre ele includ substituenți de „conținut”, care se pot utiliza atât text, cât și pentru grafică. Un exemplu este aspectul Titlu și conținut. În mijloc unui singur substituent, acesta include acest set de pictograme:
Pictograme din aspectul Titlu și conținut
Faceți clic pe oricare dintre pictograme pentru a insera acel tip de conținut : un tabel, o diagramă, o ilustrație SmartArt, o imagine dintr-un fișier, o miniatură sau un fișier video. Sau ignorați pictogramele și tastați text, acceptat, de asemenea, de acest aspect.
Inserarea unei imagini utilizând o pictogramă din aspect și utilizând Instrumente imagine



Poate includeți fotografii ale membrilor conducerii firmei sau doriți o miniatură pentru a sublinia conținutul diapozitivului. Așa cum ați văzut în secțiunea precedentă, aveți posibilitatea să inserați imaginea direct din diapozitiv, din interiorul substituentului de conținut. Ilustrația din stânga vă arată cum.
Explicație 1 Pentru a insera o imagine proprie, faceți clic pe pictograma Inserare imagine din fișier.
Explicație 2 Pentru a insera o miniatură, faceți clic pe pictograma Miniatură.
Explicație 3 Imagine ase va poziționa în interiorul bordurii substituentului.
Explicație 4 Odată inserată imaginea, cum procedați pentru a o redimensiona sau pentru a-i da efecte speciale? Mai întâi, selectați imaginea din diapozitiv.
Explicație 5 Instrumente imagine apar pe Panglică. Faceți clic pe fila Format și utilizați butoanele și opțiunile de aici pentru a lucra cu imaginea. Aveți posibilitatea să îi aplicați muchii în formă de pătrat sau curbe; să îi aplicați o umbrire sau strălucire; să îi adăugați o bordură colorată; să o trunchiați sau să o dimensionați etc.
Inserarea unei imagini chiar din diapozitiv este comodă. Este o metodă bună în special dacă aveți mai mulți substituenți pe un diapozitiv, deoarece, atunci când inserați utilizând pictograma diapozitivului, imaginea trece în același substituent.
(Dacă doriți să inserați o imagine utilizând pictogramele diapozitivelor, dar nu aveți tipul corect de substituent, este simplu să schimbați aspectul. Veți vedea cum în sesiunea de activitate practică.)
Nu uitați de filaInserare     Pentru inserarea unei imagini se poate utiliza și fila Inserare , așa cu se utilizează pentru inserarea multor altor elemente ale diapozitivului. Singura diferență în utilizarea acestei metode este că, uneori, PowerPoint trebuie să ghicească în ce substituent doriți să meargă imaginea.

Stiluri pentru forme, cum ar fi casetele text



Stiluri pentru caseta text.
Explicație 1 Fila Format din Instrumente de desen conține stiluri pentru casetele text și pentru alte forme.
Explicație 2 Afișați galeria de forme și indicați la orice stil.
Explicație 3 Vedeți o examinare a stilului în diapozitiv, aplicat casetei text.


Ca legendă a imaginii, inserați o casetă text. Veți găsi aceasta în fila Inserares.
Când inserați caseta text, se afișează Instrumente de desen. Faceți clic pe fila Format, apoi utilizați comenzile de aici pentru:
  • Alegerea unui stil de formă pentru caseta text sau pentru alte forme și alegerea unei umpleri pentru formă, cum ar fi gradient de culoare; alegerea unei culori de contur al formei; și a unui efect, cum ar fi teșitură, umbrire sau strălucire.
  • Inserarea, modificarea și editarea formelor.
  • Poziționarea și aranjarea formelor.
Tastarea de text într-o organigramă

Lucrul cu o organigramă nouă.
Explicație 1 Organigramă adoptă culorile temei aplicate.
Explicație 2 Apare un panou Text lângă diagramă, în care se poate tasta text.
Explicație 3 Textul tastat în panoul Text se asociază formelor din diagramă și apare în diagramă, pe măsură ce tastați.

Așa cum ați văzut anterior, se poate insera o imagine și alte reprezentări grafice utilizând pictogramele din aspectul Titlu și conținut. Acestea includ o pictogramă pentru ilustrații SmartArt, iar aceste ilustrații oferă aspecte de organigramă și alte aspecte pentru nomograme în PowerPoint 2007.
Când faceți clic pe pictograma Ilustrații SmartArt:
Pictograma Ilustrații SmartArt în aspectul de diapozitiv
obțineți o galerie completă a aspectelor grafice disponibile.
Organigramele și alte ilustrații dispun acum de un panou Text în care se poate tasta text pentru diagramă și se poate lucra cu acesta în afara formelor diagramei. Acest lucru este convenabil dacă preferați să nu tastați direct în diagramă.
De asemenea, acum se poate lucra în altă direcție: conversia unei liste existente cu marcatori din diapozitiv într-o ilustrație, utilizând butonul Conversie la SmartArtImagine buton din fila Pornire.
Căutați SmartArt în fila Inserare, în caz că preferați să inserați astfel nomograma.
Butonul Inserare ilustrație SmartArt din fila Inserare
De asemenea, din această filă, se pot insera tabele și diagrame.


Aplicarea animației la o reprezentare grafică



Pentru a aplica o animație simplă unei organigrame, treceți la fila Animații.
Explicație 1 Având diagrama selectată, faceți clic pe săgeata de lângă caseta Animare pentru a obține lista de efecte, care include Estompare, Ștergere și Zbor spre interior.
Explicație 2 Selectați o opțiune pentru ca părți din organigramă să apară în diapozitiv. Acestea pot intra toate odată, pe ramuri ale diagramei sau pe niveluri, sau formă cu formă.
Explicație 3 Cum indicați spre o opțiune, PowerPoint afișează o examinare a efectului de animație în diapozitiv. Imaginea afișată aici captează o formă în timp ce apare.
Dacă doriți să configurați animații mai complexe sau să modificați viteza unei animații aplicate, faceți clic pe Animație particularizată din această filă. De asemenea, aici se află efectele de tranziție pentru diapozitive. Exemple de astfel de efecte sunt: un model tablă de șah sau o ștergere care apar când treceți de la diapozitiv la altul.

 Verificatorul ortografic și comenzile din fila Revizuire

Cum verificați ortografia?
Explicație 1 În fila Revizuire, faceți clic pe Corectare ortografică.
Explicație 2 Selectați dintre opțiunile cu care sunteți obișnuit.

Activitățile de încheiere a creării expunerii de diapozitive se află pe filele Expunere diapozitive și Revizuire.
Narațiune, configurare și altele     Utilizați fila Expunere diapozitive pentru a crea narațiunea, a executa expunerea, a crea o expunere particularizată, a o configura pentru mai multe monitoare și altele.
Corectare ortografică, cercetare și comentarii     În fila Revizuire, executați verificarea ortografică ca întotdeauna, utilizați serviciul Cercetare și lexiconul, și utilizați comentariile pentru a revizui prezentarea.
Opțiuni de meniu, incluzând Examinare înaintea imprimării

Explicație 1 Indicați spre Imprimare pentru a deschide Examinare înaintea imprimării.
Explicație 2 Pentru a modifica setările la nivel de program, faceți clic pe Opțiuni PowerPoint.


Pentru a obține opțiunile de imprimare și de examinare înaintea imprimării, faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton. Aveți posibilitatea să selectați o culoare de imprimare și să setați opțiuni de anteturi și subsoluri în Examinare înaintea imprimării, la fel ca înainte.
Se pot face multe din acest meniu. De exemplu, veți găsi aici comanda Pachet pentru CD. Aceasta copiază prezentarea și toate fișierele pe care le doriți pe un CD sau într-un folder partajat.
Personalizarea PowerPoint     Pentru a selecta opțiuni pentru întreg programul, cum ar fi vizualizarea implicită PowerPoint și activarea sau dezactivarea verificatorului ortografic, faceți clic pe Opțiuni PowerPoint din partea de jos a acestui meniu. Aici găsiți și comenzile pe care să le adăugați în Bara de instrumente Acces rapid.

Faceți clic pe butonul Activitate practică în PowerPoint pentru a deschide fereastra programului PowerPoint și fereastra cu instrucțiuni practice

Dimensiune descărcare: 27 KO (<1 min la 56 Kbps)

Activitate practică în PowerPoint
Aveți probleme cu sesiunile de activitate practică?
AjutorConsultați sfaturile noastre de depanare



Este rândul dvs. să preluați comanda. Utilizați Panglica pentru a face ceea ce trebuie pentru crearea unei prezentări.

Despre sesiunea de activitate practică

Când faceți clic pe Activitate practică cu PowerPoint , pe computer se va descărca o prezentare pentru practică ce se va deschide în PowerPoint și va apărea o fereastră separată cu instrucțiuni privind activitatea practică. 
Notă     Este necesar să aveți PowerPoint 2007 instalat pe computer. 

Diapozitive PowerPoint

PowerPoint are un format de fișier nou. Vedeți cum afectează partajarea prezentărilor.


Una dintre modificările importante din PowerPoint 2007 este noul format de fișier. Ce înseamnă acest lucru?
În primul rând, noul format are câteva avantaje, printre care dimensiunea redusă de fișier și securitatea mai mare a informațiilor pentru prezentări.
Nu veți avea probleme la deschiderea și editarea unei prezentări mai vechi în PowerPoint 2007. Dar modificarea formatului de fișier afectează partajarea prezentării între PowerPoint 2007 și versiunile mai vechi.
Aflați cum pot deschide o prezentare și lucra ca de obicei cu aceasta, persoanele care nu dețin PowerPoint 2007.
Și ce se întâmplă cu conversia prezentărilor mai vechi la noul format? Detalii de mare importanță sunt prezentate în continuare.

Unele dintre avantajele noului format de fișier



Format face parte din noile formate Office Open XML. Acestea se bazează pe limbajul de programare XML (Extensible Markup Language - Limbaj extensibil de marcare).
Nu este necesar să înțelegeți XML, totul se petrece în spatele cortinei.  Să știți numai că noul format înseamnă îmbunătățiri pentru PowerPoint. Iată care sunt principalele avantaje:
Prezentări mai sigure     Prezentările care conțin cod nedorit, macrocomenzi sau controale sunt mai ușor de identificat și de blocat.
Dimensiune mai redusă a fișierelor     Prezentările sunt comprimate în mod automat.
Securitate îmbunătățită a informațiilor     Informațiile sensibile personale și de afaceri sunt mai ușor de eliminat.
Recuperare îmbunătățită a fișierelor deteriorate     Un fișier poate încă să se deschidă, chiar dacă o parte a sa este deteriorată.
Integrare mai simplă     Conținutul prezentării se poate partaja cu alte programe și se poate deschide în alte programe.
Noul format de fișier în caseta de dialog Salvare ca



PowerPoint va salva automat o prezentare nouă în noul format. Vedeți formatul în care se va salva un fișier privind la caseta de dialog Salvare ca. (Faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, apoi, din meniu, faceți clic pe Salvare ca.)
În caseta de dialog Salvare ca, priviți caseta Tip fișier: noul format de fișier este aici, în mod implicit. Se numește Prezentare PowerPoint. (În versiunile anterioare, se numea Prezentare.)
Notă    Dacă ați setat Microsoft Windows să afișeze extensiile de nume de fișier (literele din numele fișierului care urmează după punct), veți vedea și extensia numelui de fișier pentru tipul de fișier, cum ar fi: Prezentare PowerPoint (*.pptx). Litera „x” înseamnă că este un fișier PowerPoint 2007.
Numele prezentării salvate în noul format, inclusiv extensia, trebuie să fie de genul Raport anual.pptx.
Mesaj care cere aprobarea descărcării convertorului

Acest mesaj vă cere aprobarea descărcării unui convertor care va permite deschiderea unui fișier PowerPoint 2007 într-o versiune mai veche de PowerPoint.


Ați salvat o prezentare în noul format. Dar colegul dvs., care trebuie să lucreze la prezentare, utilizează o versiune anterioară de PowerPoint. Poate colegul să deschidă fișierul PowerPoint 2007?
Da. Să spunem că acesta lucrează în PowerPoint 2000. Când face clic pe prezentare pentru a o deschide, dacă instalarea sa Office 2000 include cu cele mai recente actualizări și pachete service pack, va fi întrebat dacă dorește să descarce un convertor care îi va permite să deschidă prezentare.
Prezentarea văzută nu arată exact ca cea creată de dvs., dacă aceasta conține caracteristici din PowerPoint 2007 pe care colegul nu le are. Dar se poate deschide, edita și salva în formatul pentru PowerPoint 2007.

Note

  • Numele oficial al convertorului este Pachet de compatibilitate Microsoft Office pentru formatele de fișiere Word, Excel și PowerPoint din Office 2007 și Microsoft îl oferă gratuit.
  • Pachetul de compatibilitate pentru sistemul Office 2007 funcționează doar cu Office 2003 SP1, Office XP SP3 și Office 2000 SP3. Funcționează doar pe următoarele sisteme de operare: Windows Server 2003, Windows XP SP1 și Windows 2000 SP4.
Pentru mai multe detalii, consultați Cartela de referințe rapide de la sfârșitul cursului.

Verificatorul de compatibilitate și mesajele sale

Caseta de dialog Verificator de compatibilitate listează lucrurile care vor fi afectate dacă salvați într-un format mai vechi. Faceți clic pe linkurile de Ajutor pentru a obține definițiile mesajelor Rezumat.


Ce se întâmplă cu toate prezentările pe care le-ați creat în versiunile anterioare de PowerPoint?
Nu sunt probleme la deschiderea și editarea unei prezentări mai vechi în PowerPoint 2007. Ceea ce trebuie să decideți este dacă păstrați prezentarea în formatul său original sau o salvați în noul format.
PowerPoint 2007 vă ajută să luați această decizie; iată cum.

Verificând compatibilitatea

PowerPoint 2007 recunoaște prezentarea, când o deschideți, ca fiind într-un format vechi. Astfel că, în spatele cortinei, observă tot ce ați adăugat în fișier, cum ar fi o ilustrație SmartArt nouă, care poate nu va funcționa exact la fel în formatul vechi.
Apoi, când faceți clic pe Salvare, PowerPoint afișează caseta de dialog Verificator de compatibilitate. Verificatorul detaliază ceea ce se va întâmpla elementelor PowerPoint 2007 dacă salvați fișierul în formatul său original, Prezentare PowerPoint 97-2003 (.ppt). (Imaginea ilustrează aceasta.)
Aveți posibilitatea să revocați verificatorul și să selectați noul format din caseta de dialog Salvare ca. Sau, să alegeți să continuați și să salvați în vechiul format. Vom vedea mai multe despre această opțiune în secțiunea următoare.

Ilustrație SmartArt creată în PowerPoint 2007

Explicație 1 Ilustrație SmartArt în PowerPoint 2007: capacitatea completă de editare înseamnă posibilitatea de a selecta forme individuale pentru a le modifica și a utiliza toate Instrumentele SmartArt.
Explicație 2 Ilustrație SmartArt salvată într-o versiune anterioară: se poate selecta doar ca întreg și se pot face modificări, cum ar fi adăugarea unei culori de umplere de fundal sau redimensionarea. De asemenea, se poate pierde aspectul anumitor efecte, cum ar fi efectul de strălucire sau de teșire.


Dacă cineva trebuie să lucreze cu fișierul și nu deține PowerPoint 2007 sau pachetul de compatibilitate pentru deschiderea fișierelor PowerPoint 2007, trebuie să salvați fișierul în vechiul format.
Verificatorul de compatibilitate, din exemplu precedent, a indicat că un element grafic nou devine un obiect unic, cum ar fi o imagine, și deci needitabil, dacă prezentarea se salvează în vechiul format.
Persoana care deschide acest fișier în PowerPoint 2003 vede elementul grafic PowerPoint 2007 ce fidelitatea vizuală reală maxim posibilă. Nu va avea posibilitatea să editeze formele individuale din elementul grafic. Poate să adauge culoare de umplere de fundal în spatele elementului grafic sau să aplice alte comenzi specifice imaginilor și să îl redimensioneze. Dar nu va avea posibilitatea să lucreze cu niciuna dintre părțile sale pentru a modifica aspectul, textul, stilul de formă sau alte opțiuni.
„Călătorie în circuit”     Dacă elementul grafic este, practic, neatins de către persoana ca lucrează într-o versiune mai veche de PowerPoint, el va păstra toate proprietățile sale PowerPoint 2007. Astfel, când îl deschideți din nou în PowerPoint 2007, va fi complet editabil.
Dacă elementul grafic a suferit o modificare în versiunea mai veche, de exemplu, cum ar fi un efect de spălare a imaginii, el devine obiect unic, deci needitabil, atunci când se deschide din nou în PowerPoint 2007.

Eșantioane WordArt înainte și după

Explicație 1 Sigla WordArt creată în PowerPoint 2003.
Explicație 2 Aceeași siglă când se deschide în PowerPoint 2007  și primește un aspect nou.


Este posibil să vă întâlniți cu această situație: Deschideți o prezentare mai veche în PowerPoint 2007, nu îi adăugați caracteristici PowerPoint 2007, dar când doriți să o salvați, apare Verificatorul de compatibilitate. Acesta vă informează că o caracteristică PowerPoint 2007 nu va fi editabilă dacă salvați în formatul vechi.
Cum?
Aceasta se întâmplă pentru că se face automat upgrade al anumitor tipuri de formatare și elemente de către PowerPoint 2007, astfel încât acestea vor arăta cât se poate de bine în PowerPoint.
Un exemplu este WordArt. Dacă prezentarea mai veche are elemente WordArt, acestuia i se face upgrade, astfel că WordArt utilizează cele mai recente efecte, noi în PowerPoint 2007. Același lucru este valabil și pentru efectele 3D și umbriri.
Dacă salvați în formatul mai vechi un fișier căruia i s-a făcut upgrade de acest tip, nu veți mai avea posibilitatea să editați obiectul WordArt, acesta fiind convertit în imagine. La fel cu elementul grafic din exemplul anterior, dacă WordArt nu este atins în versiunea mai veche de PowerPoint, este complet intact pentru editare când fișierul se deschide din nou în PowerPoint 2007.


Comanda Conversie

Explicație 1 Având prezentarea deschisă, faceți clic pe Conversie pentru a o salva în noul format de fișier.
Explicație 2 Se afișează un mesaj care explică ceea ce va face comanda Conversie. Faceți clic pe OK pentru a executa comanda.


O modalitate de a salva o prezentare mai veche în formatul nou este aplicarea comenzii Conversie din PowerPoint 2007. Efectul este acela că PowerPoint înlocuiește pe loc fișierul vechi al prezentării, prin conversia sa la noul format. Fișierul în formatul vechi nu mai există.
Pentru a utiliza comanda, deschideți prezentarea, faceți clic pe butonul Microsoft OfficeImagine buton, apoi faceți clic pe Conversie.

Mai multe tipuri de fișiere

În PowerPoint 2007 există tipuri suplimentare de fișiere în care se poate alege salvarea unei prezentări. De exemplu, există un tip nou disponibil pentru prezentări care conțin macrocomenzi. Consultați Cartela de referințe rapide pentru mai multe detalii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu